Amazon îți vinde un robot pe roți: cum îți face viața mai ușoară

Amazon îți vinde un robot pe roți: cum îți face viața mai ușoară

Amazon lucrează la un robot pe roți alimentat de Alexa. La evenimentul organizat de gigantul retail, compania l-a prezentat pe Astro.

La prezentarea din această toamnă, Amazon ne confirmă zvonurile. Se știa, de ani de zile, că se lucrează la un proiect foarte ambițios, dar acum a venit momentul în care ne este prezentat. Este vorba de un robot pe roți numit Astro, care va fi disponibil anul acesta. Acesta este în esență un afișaj Alexa, care poate fi folosit în casă.

Robotul are o cameră periscop care îi permite să-și lărgească câmpul vizual dincolo de nivelul etajului. El își poate extinde camera respectivă pentru a verifica lucruri precum plite și animale de companie care dorm. Cu serviciul de abonament Ring Protect Pro, acesta poate fi programat. Astfel că, îl poți folosi și când nu ești acasă.

Astro poate detecta sunetul unei alarme de fum, a unui detector de monoxid de carbon sau momentul în care se sparge o sticlă. Poți primi notificări cu evenimente care se pot întâmpla în casă. El înregistrează episodul și îl trimite direct în contul tău de pe Rings.

Bineînțeles, poți să îi dai comenzile vocale obișnuite acceptate de Alexa. Asta înseamnă că îl poți utiliza și împreună cu noua caracteristică Alexa Together Amazon. Astfel, el permite membrilor familiei tale să fi contactat în caz de urgență. Practic, e un fel de Wall-E care poate fi setat să intre în zonele acceptate de tine.

Cât costă robotul Astro?

Inițial, s-a decis la prețul de 1.000 de dolari, dar se pare că acesta va fi comercializat la 1.449,99 de dolari. Totuși, la ediția de vânzare din prima zi îl poți achiziționa la un preț introductiv de 999,99 de dolari. Deocamdată, compania de retail intenționează să vândă Astro în cantități limitate. Fiecare robot cumpărat va veni cu șase luni de acces gratuit la Ring Protect Pro.

Etichete: