Am fost mințiți total. Dovezi filmate cu medici din China care spun totul despre COVID-19

Am fost mințiți total. Dovezi filmate cu medici din China care spun totul despre COVID-19

La mai bine de un an de când China a început să aibă primele cazuri de COVID-19, medici chinezi vorbesc despre catastrofă.

Medicii care au făcut dezvăluiri despre ce s-a întâmplat în China au făcut-o sub acoperire. Ei au recunoscut că, încă de la început, se știa că noul virus putea fi transmis de la om la om. Guvernul le-a interzis să vorbească despre asta.

Cei doi sunt medici din Wuhan și au asistat la unele dintre primele cazuri de infectare COVID-19. Medicii au spus că știau, fără îndoială, cât de periculos era virusul și că erau conștienți de decesele survenite încă de la sfârșitul lunii decembrie 2019. „La sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, ruda cuiva cunoscut a murit de acest virus. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost, de asemenea, infectați, inclusiv oameni pe care îi cunosc”, a spus unul dintre medici.

Carantina din Wuhan, ridicată mult mai repede decât în alte state

Cei din domeniul sănătății au prezentat, de asemenea, o acoperire făcută de autoritățile guvernului chinez de la începutul focarului. „Știam că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință din spital, ni s-a spus să nu vorbim. Liderii provinciali au spus spitalelor să nu spună adevărul”, a detaliat unul dintre medici.

Autoritățile au ținut totul la secret, deoarece venea noul an. Festivitățile ar fi accelerat foarte mult răspândirea. „Oamenii au sugerat la nivel de oraș că nu ar trebui să meargă înainte cu aceste sărbători, dar au făcut-o pentru că un astfel de eveniment ar prezenta o societate armonioasă și prosperă”, a adăugat unul dintre medici, conform iTV.

În timp ce virusul extrem de contagios s-a răspândit în perioada 5-17 ianuarie, nu au fost raportate oficial cazuri noi în China în acea perioadă timp de 12 zile.

Doctorul Yi-Chun Lo, directorul general adjunct al Centrelor pentru Controlul Bolilor din Taiwan, a spus că gestionarea foarte timpurie a focarului a fost doar o mizerie, un eșec. „Cred că pandemia ar fi putut fi evitată la început dacă China ar fi fost transparentă în ceea ce privește focarul și ar fi furnizat rapid informațiile necesare lumii. Cu toate acestea, autoritățile chineze încă negau că virusul ar putea fi transmis de la om la om”, a adăugat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: