02 sept. 2021 | 15:25

Alternativa la Patreon: află care este cea mai nouă funcție a unei rețele sociale pe care o folosești

ACTUALITATE
Alternativa la Patreon: află care este cea mai nouă funcție a unei rețele sociale pe care o folosești

Nimic nu este gratis. Mai nou, nici tweet-urile nu vor mai fi gratuite.

Twitter activează, în cele din urmă, „Super Follows”, noua sa funcție de abonament care permite creatorilor să-și taxeze urmăritorii pentru conținut exclusiv. Începând de ieri, compania pune la dispoziție această caracteristică pentru un „grup mic” de creatori, având în plan să extindă programul în următoarele săptămâni.

Super Follows este parte a strategiei Twitter de a-și remodela platforma ca destinație pentru creatori și de a concura cu alte platforme similare. Mă refer, evident, la Patreon unde creatorii oferă conținut exclusiv pentru cei care plătesc.

În afara abonamentelor, compania experimentează și cu alte funcții și opțiuni. Vrea să permită creatorilor „să vândă bilete” la chat-uri audio, exclusive, în platforma Spaces. De asemenea, Twitter lucrează la o platformă de tip buletin informativ, newsletter, de aceea compania a achiziționat Revue la începutul acestui an.

Cum funcționează Super Follows

Deocamdată, creatorii pot stabili rate lunare de  2,99, 4,99 sau 9,99 de dolari pentru a accesa conținutul exclusiv, exact ca Patreon. Aceștia mai spun că, în cele din urmă, vor încorpora alte caracteristici, cum ar fi Spaces și buletine informative. Tradusă într-un limbaj normal, funcția înseamnă să platești pentru niște simple postări… Nu prea îmi dau seama cum ai putea să marketezi treaba asta.

Pe lista inițială de creatori se află @MakeupforWOC care va răspunde abonaților la întrebări despre îngrijirea pielii. @myeshachou care spune va povesti întâmplări „din spatele ușilor închise”. @KingJosiah54 care va oferi analize sportive detaliate. Nu în ultimul rând, @tarotbybronx care le promite „super followeri-lor” sfaturi despre sănătate, ghidaj spiritual, astrologie și tarot.

Veți putea interacționa cu creatorii într-un forum mai mic și puțin mai privat. Acest lucru ar putea fi util dacă, de exemplu, sperați să primiți sfaturi personalizate pentru îngrijirea pielii. Pe de altă parte, rezultatul s-ar putea să fie dezastruos din moment ce fanii sunt obișnuiți să primească astfel de informații sau sfaturi gratis.

Rămâne să vedem ce se va întâmpla cu Super Follows și mai ales care va fi răspunsul altor platforme, mă refer în special la Patreon.