Alternativa la Dacia Spring care s-a vândut ca pâinea caldă, deja: cât de impresionante sunt cifrele Volkswagen ID.4

Alternativa la Dacia Spring care s-a vândut ca pâinea caldă, deja: cât de impresionante sunt cifrele Volkswagen ID.4

Când se va lansa în România, Dacia Spring va fi un SUV mai compact, iar concurentul său direct pe această piață a mașinilor electrice este Volkswagen ID.4. Diferența constă în faptul că acesta din urmă se vinde deja foarte bine.

După cum s-a văzut și pe piața internă, în 2021, accentul se pune masiv pe mașini electrice, când vine vorba de investiții în autoturisme noi. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză vânzările de modelelor din portofoliul bavarezilor. Volkswagen tocmai a atras atenția asupra faptului că vânzările globale de automobile 100% electrice s-au triplat în prima jumătate a lui 2021.

În aces scop, a ajutat foarte mult interesul europenilor pentru autoturisme cu propulsie electrică. Tot din același motiv, Dacia Spring are toate ingredientele să devină un succes răsunător, măcar într-o parte importantă din Europa și din lume.

Vănzările de Volkswagen ID.4 preconizează succesul Dacia Spring

În prima jumătate a lui 2021, Volkswagen a vândut 170.939 de automobile electrice pe baterii (BEV). ”Ofensiva noastră electrică globală continuă să progreseze, iar cererea clienţilor este ridicată. În acest an preconizăm să livrăm, pentru prima dată, un milion de vehicule electrificate (n.n. – 100% electrice + hibride) şi suntem încrezători că ne vom îndeplini obiectivele privind emisiile de CO2 în Europa”, a declarat Christian Dahlheim, directorul de vânzări al grupului Volkswagen.

Chiar și în China, cea mai mare piață auto din lume, grupul Volkswagen a înregistrat o victorie impresionantă. Acolo, vânzările s-au dublat până la 18.285 de vehicule în primul trimestru, echivalentul a 10,7% din vânzările totale ale grupului. ”În trimestrul al treilea ne aşteptăm la o creştere semnificativă a livrărilor de automobile electrice pe baterii în China graţie unei game extinse de modele Volkswagen ID.” a menționat Dahlheim.

Comparativ cu Volkswagen ID.3, SUV-ul ID.4 a depășit deja vânzările. După prima jumătate a acestui an, modelul ID.4 este liderul vânzărilor de mașini electrice ale grupului cu 37.292 unități. În același timp, „mai bătrânul” ID.3 a fost comercializat în 31.177 unități. Dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului, Audi e-tron se află pe locul trei în clasament cu 25.794 de unități vândute, în timp ce Porsche Taycan s-a bucurat de 19.822 de unități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: