Ajutor de la UE: se dau bani pe carduri pentru românii nevoiași. Cum știi dacă te încadrezi

Ajutor de la UE: se dau bani pe carduri pentru românii nevoiași. Cum știi dacă te încadrezi

Guvernul României, cu bani din Fondul de Ajutor European, a demarat un proiect pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe de pe teritoriul țării. Este vorba de niște carduri ce pot fi folosite pentru mâncare, cu numele Tichet Social Exclusiv pentru Mese Calde.

Numărul românilor săraci sau foarte săraci este în continuă creștere și, în mod regretabil, cei mai afectați sunt pensionarii. Nu mic este numărul celor nevoiți să trăiască din sume de bani derizorii. Partea bună este că autoritățile statului român s-au gândit să le întindă o mână de ajutor. Partea proastă este că, din nou, discutăm de sume infime. Chiar și așa, fiecare bănuț contează când ajungi să-ți trăiești viața de pe o zi pe alta.

Ce este Tichetul Social Exclusiv pentru Mese Calde, cine îl primește

Nu mai puțin de 10.291 de carduri pentru mâncare caldă au fost deja distribuite pe raza județului Vaslui, pentru a ajuta oamenii nevoiași. Suma de pe un astfel de card este de 180 lei/lună. Dintr-un punct de vedere, este absolut absurd să crezi că un român găsește o masă caldă la 6 lei/zi, având în vedere că o lună are în medie 30 de zile iar suma totală este de 180 de lei. Dincolo de acest aspect, însă, acei bani fac minuni pentru foarte mulți oameni.

Ca să te încadrezi pentru aceste carduri, există câteva condiții. De ajutorul financiar beneficiază persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari, precum și persoanele/familiile fără adăpost și cele care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil.

„În cazul beneficiarilor care nu și-au ridicat cardurile din varii motive (plecat temporar din localitate, internat în spital, refuz, etc), plicurile conținând tichetele sociale au fost păstrate la primării, putând fi oricând ridicate de titulari. În perioadă următoare, se așteaptă primirea cardurilor pentru beneficiarii care au intrat în program în perioada aprilie – iunie 2021 și pentru cei care au pierdut cardurile”, au precizat reprezentanții Prefecturii Vaslui. Cardurile sunt realizate de Edenred România SRL. 

În ceea ce privește utilizarea cardurilor, pe lângă suma de 180 de lei pe lună, merită să ai în vedere că sumele alocate sunt disponibile pentru o perioadă de 12 luni din momentul în care au devenit disponibile. Valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 de lei. Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie, partenere Edenred, care servesc mâncare caldă: restaurante, cantine, fast-food, pizzerii, firme de catering, terase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: