180 de lei pentru toți acești români. Se dau chiar de la 1 decembrie, iar condiția e simplă

180 de lei pentru toți acești români. Se dau chiar de la 1 decembrie, iar condiția e simplă

O veste excelentă vine înainte de decembrie pentru foarte mulți români. Detaliile au fost comunicate acum și chiar e un moment de bucurie.

Într-un an cu totul dificil și aparte, o veste pe final de an bucură zilele românilor. E vorba de pensionarii cu venituri mici sau alte persoane defavorizate. Toate aceste persoane vor beneficia de la începutul lui decembrie de pe urma unui program lansat de Ministerul Fondurilor Europene ce vizează acordarea de mese calde.

De cardul social pentru mese calde vor beneficia pensionarii care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani și care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, indiferent că vorbim de indemnizația socială pentru pensionari sau de alte drepturi primite de la casele de pensii. Apoi, pot beneficia persoanele şi familiile fără adăpost, persoanele care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au un domiciliul stabil.

Care e ajutorul de la stat pentru acești oameni?

Fiecare beneficiar va primi 180 lei/lună. Cardul va fi distribuit în decembrie, dar lista cu persoanele eligibile a fost stabilită încă din septembrie. În ceea ce privește sumele, sunt următoarele: pentru perioada septembrie-decembrie 2020, beneficiarii eligibili vor primi sumele alocate pentru patru luni, respectiv 720 lei; pentru perioada octombrie-decembrie 2020 – 540 lei; perioada noiembrie-decembrie 2020 – 360 lei; pentru luna decembrie 2020 – 180 lei.

În esență, banii nu pot fi retrași de pe card, ci cardul poate fi folosit doar pentru mese calde. Poate fi însă utilizat în în unităţile de alimentaţie partenere Edenred şi Sodexo. Acestea trebuie să prepare, servească sau livreze mâncare caldă. Dar lista din fiecare județ e livrată odată cu cardul.

În fine, mai trebuie reținut că suma maximă care poate fi folosită într-o singură zi pentru a cumpăra mese calde este de 40 lei. Diferența se plătește de către beneficiar. Și, da, nu se dă rest, după cum notează Avocatnet. Sumele alocate vor putea fi utilizate în termen de 12 luni de la data alocării pe card.

Mai trebuie menționat și că perioada de desfăşurare a programului este septembrie 2020 – iunie 2021. Un beneficiar va primi în toată această perioadă 1.800 lei.

Citește și:
Etichete: