24 mai 2021 | 16:05

Actualizarea de la Tinder care te va pune pe gânduri: ce problemă rezolvă dezvoltatorii acum

ACTUALITATE
Actualizarea de la Tinder care te va pune pe gânduri: ce problemă rezolvă dezvoltatorii acum

Tinder ar putea fi considerată cea mai folosită aplicație de întâlniri din întreaga lume. Întrucât este o platformă populară utilizată pentru a ajuta oamenii să își găsească partenerii, din această aplicație nu lipsesc nici mesajele hărțuitoare. Actualizarea de la Tinder va determina utilizatorii să se gândească de două ori înainte de a trimite un mesaj.

În viitor, se presupune că Tinder va solicita utilizatorilor o notificare care să îi întrebe „Sunteți sigur?”. Această notificare are drept scop de a determina utilizatorul să se oprească pentru o clipăă și să se gândească înainte de a trimite un mesaj care ar putea fi ofensator pentru anumite persoane.

Potrivit TechRadar, platforma de dating online va primi ajutor din partea inteligenței artificiale, pentru a putea detecta mesaje dăunătoate și hărțuitoare pentru a preveni și bloca incidentele nepotrivite. Compania arată că noul tip de mesaj de alertă ”Ești sigur?”, a avut deja un succes în reducerea anumitor mesaje care conțineau un limbaj neadecvat cu aproximativ 10%, în timpul testării.

Tracey Breeden a afirmat că primele rezultate ale caracteristicilor arată utilizatorilor că intervenția făcută în modul corect poate fi apoi semnificativă fie în schimbarea comportamentului, cât și în construirea unei comunități în care toată lumea să se simtă ca ei înșiși. Tracey Breeden lucrează în calitate de șef al departamentului de siguranță și advocacy social al grupului Match.

Actualizarea de la Tinder AYS sau ”Ești sigur?”

„Ești sigur?” sau AYS este doar una dintre numărul de funcții de securitate pe care Tinder le va implementa în nou actualizare. De asemenea, se alătură întregului „Te deranjează asta?”. Această caracteristică ajută utilizatorii care ar fi putut primi anumite mesaje cu un limbaj dăunător să le poată evita.

Împreună, ambele caracteristici ar trebui să facă Tinder cel puțin un pic mai sigur. Și alte platforme de socializare și streaming precum Instagram sau YouTube au astfel de funcții care sunt destul de similare cu cele care se dorește a fi implementate în cadrul Tinder.

În martie, Instagram a declarat că, într-o încercare de a lupta împotriva hărțuirii și agresiunii, a adăugat apoi o caracteristică care ar permite ulterior utilizatorilor să blocheze sau chiar să restricționeze un număr de conturi din secțiunea de comentarii a propriilor postări.

YouTube, pe de altă parte, a introdus deja o serie de funcții pentru a sprijini diferite comunități. Pentru a încuraja interacțiunile respectuoase și sănătoase, acum intenționează, de asemenea, să ofere YouTuberului un filtru nou, care să semnalizeze anumite comentarii neadecvate, apoi să le rețină pentru o revizuire viitoare.

Problema cu care se confruntă Tinder este că mesajele hărțuitoare și dăunătoare trec adesea, iar singura decizie a utilizatorului este blocarea celui care trimite astfel de mesaje dăunătoare. Actualizarea de la Tinder a decis acum să dea un avertisment expeditorilor, pentru a minimiza cantitatea de mesaje ofensatoare sau hărțuitoare.