Acțiunile UiPath s-au depreciat puternic: câte milioane de euro a pierdut compania de software

Acțiunile UiPath s-au depreciat puternic: câte milioane de euro a pierdut compania de software

Acțiunile UiPath s-au depreciat puternic. Iată care este motivul și câți bani a pierdut compania de software.

Acțiunile UiPath s-au depreciat puternic pe bursa de la New York în prima parte a tranzacțiilor de miercuri. Au coborât, în premieră, sub prețul de listare, în pofida rezultatelor financiare peste așteptări raportate de companie cu o zi în urmă, conform Profit.ro.

În jurul orei 20:20 (ora României), titlurile companiei se depreciau cu 10,61%, până la prețul de 55,84 dolari. Acest lucru s-a întâmplat după ce anterior au atins un minim intraday record de 55,28 dolari/unitate. Acțiunile au coborât sub prețul de listare de 56 dolari/unitate pentru prima oară de la debutul pe bursa americană, în luna aprilie.

De ce s-au depreciat acțiunile UiPath

Principalii indici bursieri americani se depreciau cu până la 0,70% la ora menționată. La prețul de 55,84 dolari, capitalizarea UiPath se ridică la 28,41 miliarde de dolari, cu circa 3,37 miliarde de dolari sub valoarea de piață de 31,78 miliarde de dolari consemnată după închiderea tranzacțiilor marți, notează aceeași sursă.

Valoarea deținerii lui Daniel Dines, directorul general și principalul acționar al UiPath, cu o participație de circa 21%, s-a redus cu 730 milioane de dolari: de la 6,92 miliarde de dolari la 6,19 miliarde de dolari.

UiPaith a raportat venituri de 195,5 milioane de dolari în trimestrul fiscal încheiat la 31 iulie, în creștere cu 40% comparativ cu venituri de 139,4 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut.

UiPath, companie recent listată la Bursa din New York, și-a anunțat în iunie primele sale rezultate trimestriale după oferta publică. Efectul, însă, a fost unul nedorit pentru acționari. Acţiunile au scăzut pe Bursa de pe Wall Street, chiar dacă primul unicorn românesc a depăşit aşteptările analiştilor.

După închiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile au scăzut cu 12%, după ce în sesiunea ordinară au urcat cu 2,9%, încheind la 76 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: