15 oct. 2020 | 13:10

Zoom vrea să plătești pentru astfel de evenimente online

ACTUALITATE
Zoom vrea să plătești pentru astfel de evenimente online

În acest moment al pandemiei, este posibil să fi folosit deja Zoom pentru a participa nu doar la întâlniri de lucru, ci și pentru a participa la cursuri și ateliere sau, de ce nu, să te vezi cu prietenii.

Așadar, nu ar trebui să fie o surpriză că Zoom intenționează să valorifice această tendință. Compania a început testarea beta a unui nou serviciu numit OnZoom, care permite utilizatorilor Zoom să găzduiască și să genereze bani de evenimente online.

Dacă ai folosit aplicații precum Eventbrite și Meetup, ceea ce îți este oferit aici va fi familiar. Astfel, în calitate de participant, vei găsi un spațiu unde poți descoperi noi ateliere, cursuri și alte evenimente la care să participi. Vei putea să participi la ele direct prin aplicație și să le plătești utilizând un card de credit sau un cont PayPal. De asemenea, ai opțiunea de a oferi bilete OnZoom prietenilor și membrilor familiei.

Compania a declarat pentru NBC News că nu va avea o reducere a vânzărilor de bilete în timpul versiunii beta, pe care se așteaptă să o continue cel puțin până la sfârșitul anului 2020. Dar merită menționat că doar utilizatorii Zoom plătiți pot găzdui și monetiza evenimente virtuale în acest moment.

Zoom nu este în niciun caz prima companie care încearcă să facă bani din acest concept. În septembrie, Google 120 Area a lansat Fundo, o aplicație care permite YouTuberilor și influecerilor să găzduiască evenimente online cu plată. Chiar și mai devreme în pandemie, Airbnb a început să ofere versiuni online ale atelierelor și tururilor sale de experiență. Bineînțeles, participi la acestea prin Zoom.

Într-o postare pe blog, Zoom a anunțat că va începe, în cele din urmă, să lanseze criptarea end-to-end (E2EE) pentru utilizatori săptămâna viitoare. Criptarea end-to-end nu va fi activată implicit. Va trebui să cauți în setările Zoom pentru a activa funcția. Mai mult, toată lumea dintr-o întâlnire trebuie să aibă setările corespunzătoare, înainte ca Zoom să folosească E2EE. Vei ști dacă ești într-un apel în acest caz, dacă vezi o pictogramă verde în partea stângă sus a interfeței.

În prima fază a lansării E2EE a Zoom-ului, de asemenea, nu vei putea utiliza anumite funcții dacă criptarea end-to-end este activată. De exemplu, nu vei putea profita de instrumentul de transcriere live al Zoom și nici nu te vei putea alătura în fața unei gazde, printre alte limitări.

Un ultim lucru de reținut este că în prima fază, criptarea end-to-end va fi disponibilă doar prin clientul desktop Zoom, aplicația mobilă și Zoom rooms. Compania spune că intenționează să înceapă faza a doua a lansării, care va include o mai bună gestionare a identității, la începutul anului 2021. În total, lansarea sa E2EE va consta în patru faze.