07 dec. 2020 | 18:29

WhatsApp tocmai a făcut anunțul: funcția surpriză pentru toți românii și nu numai

CHESTII
WhatsApp tocmai a făcut anunțul: funcția surpriză pentru toți românii și nu numai

Aplicația de mesagerie testează acum funcții pentru a-și îmbunătăți aplicația web. Conform ultimelor rapoarte, WhatsApp testează posibilitatea de a efectua apeluri video și vocale din versiunea sa web.

WhatsApp testează în prezent funcția de apel vocal și video pe versiunea beta a aplicației sale web. Alex Hern de la The Guardian a fost primul care a văzut funcția pe WhatsApp beta.

Cum va arăta noua funcție WhatsApp?

În captura de ecran partajată de Hern, pictograma video și pictograma de apel pot fi văzute lângă numele contactului.

Ambele pictograme au mențiunea Beta deasupra lor, ceea ce confirmă faptul că WhatsApp testează caracteristica.

În prezent, versiunea web a WhatsApp permite utilizatorii să partajeze doar mesaje și conținut media. Nu pot efectua nici apeluri vocale, nici apeluri video.

La începutul lunii octombrie, WAbetainfo a distribuit o actualizare similară. Wabetainfo a informat că WhatsApp testează funcția de apeluri vocale și video din aplicația sa web.

“Am anunțat deja că WhatsApp lucrează la apeluri. Astăzi suntem bucuroși să anunțăm noi detalii, oferite din actualizarea WhatsApp Web 2.2043.7! WhatsApp are în vedere ideea de a oferi apeluri vocale și video în următoarele săptămâni, chiar dacă dezvoltarea se află într-o etapă beta”, se arată în raport de Wabetainfo.

Wabetainfo a împărtășit, de asemenea, câteva dintre capturile de ecran cu privire la modul în care va funcționa sau arăta caracteristica odată ce va fi implementată.

Din testările versiunii beta, atunci când primești un apel pe WhatsApp, se va deschide o fereastră unde poți decide ce să faci cu privire la respectivul apel, să răspunzi sau să respingi apelul. Atunci când efectuezi un apel prin versiunea web a WhatsApp, fereastra va fi puțin diferită: va fi mai mică și va include doar starea apelului – cam la fel ca atunci când folosești funcțiile de apel video din aplicație.

Trackerul de funcții WhatsApp a mai afirmat că utilizatorii vor putea efectua, de asemenea, apeluri vocale de grup și apeluri video odată ce funcția va fi lansată.

Din aceste motive, noua funcție de apel de grup WhatsApp va putea fi utilizată și ca platformă profesională de conferințe video pentru grupuri mai mici.