Schimbare de proporții la WhatsApp: e alertă pentru toți utilizatorii

Schimbare de proporții la WhatsApp: e alertă pentru toți utilizatorii

WhatsApp lucrează din greu ca aplicația sa extrem de populară să fie și mai bună. Urmează să lanseze două upgrade-uri pentru utilizatorii Android și iOS.

În ultimele câteva săptămâni, am văzut lansarea de mesaje care se autodistrug după o săptămână, împreună cu introducerea unei noi setări de stocare concepute pentru a permite utilizatorilor să găsească și să elimine rapid conținutul care le umple prețioasa memorie.

Iar acum, se pare că WhatsApp lucrează la alte două actualizări – una destinată utilizatorilor Android și alta concepută pentru cei cu iPhone.

Mai multă diversitate pentru utilizatorii Android

Prima modificare care vine pentru utilizatorii Android pare să permită utilizatorilor să acceseze imagini de fundal mai interesante decât cele disponibile în prezent.

După cum a observat echipa de la WABetainfo, se pare că vor exista un total de 32 de imagini de fundal luminoase și alte 29 concepute pentru modul întunecat.

Se pare că vei putea chiar să setezi modele de fundal unice pentru diferite chat-uri și să ajustezi exact modul în care arată în funcție de gusturile tale.

Această actualizare este în prezent în faza beta a testării, dar o lansare ar putea veni în curând.

Citește mai târziu pe iOS

Și pentru utilizatorii de iPhone există o mare schimbare de la WhatsApp, fiind identificată o nouă funcție numită “Citește mai târziu”. Această opțiune pare setată să înlocuiască funcția Chat-uri arhivate, dar include și o mare îmbunătățire.

După ce un chat este setat la “Citește mai târziu”, acesta va fi instantaneu ascuns vizualizării și nu vei mai primi notificări nesfârșite pe ecran. Cu toate acestea, în momentul în care deschizi chatul, toate mesajele care au fost trimise de ultima dată când ai verificat conversația vor fi vizibile.

Această funcție “Citește mai târziu” este în prezent testată pe iOS, dar se pare că există posibilitatea ca și utilizatorii de Android să o vadă pe dispozitivele lor în viitor.

Primim upgrade-uri, dar nu pe cele necesare

Din păcate, un upgrade care continuă să rămână un mister este opțiunea de a folosi WhatsApp pe mai multe dispozitive. În ultima lună, au existat multe discuții despre lansarea a ceva numit Dispozitive conectate.

Această actualizare va permite celor două miliarde de utilizatori WhatsApp să adauge mai mult de un dispozitiv în conturile lor, ceea ce înseamnă că ar putea conversa prin chat de pe un PC, smartphone și o tabletă fără nicio problemă.

În prezent, singura modalitate de a face acest lucru este prin intermediul WhatsApp Web, dar acest serviciu necesită ca smartphone-ul principal să fie utilizat pentru a te putea conecta la web.

O nouă actualizare ar putea încheia acest ciclu dificil, permițând până la patru dispozitive conectate la același cont, toate având acces unic la chat-uri simultan.

Este suspectat că WhatsApp se află în faza de testare a acestei funcții atât de necesare, dar în prezent nu există niciun detaliu pentru o dată oficială de lansare.

Citește și:
Etichete: