Viitorul dominat de ecrane transparente a sosit: au fost integrate la metrou

Viitorul dominat de ecrane transparente a sosit: au fost integrate la metrou

Când vine vorba de filmele SF ale anilor trecuți, acestea au fost dominate de ecrane transparent în fiecare colț al casei, pe stradă sau la muncă. Acum, se pare că aceeași tehnologie a ajuns în lumea reală.

Cei de la LG se laudă de mult timp cu ale lor panouri OLED transparente, dar au fost prezentate doar în contextul unor conferințe și nu le-ai putut achiziționa, în nicio formă. Inevitabilul s-a produs la metroul din China, într-unele dintre cele mai populate orașe asiatice, Beijing și Shenzen.

Panouri OLED transparente au fost integrate de cei de la LG în metrourile care circulă în Shenzen și Beijing, în China. Acestea au ca scop afișarea în timp real a programului de metrou, a stațiilor prin care treci, a eventualelor puncte de transfer și nu numai. În același timp, țin loc de ferestre, ca să vezi cu ochii tăi stația prin care treci.

În prima etapă, panourile OLED de dimensiuni generoase și-au găsit loc în metrourile de pe linia 6 din Beijing și linia 10 din Shenzen. În funcție de feedback-ul primit de la utilizatori și de modul în care va evolua parteneriatul cu autoritățile locale, ar trebui să nu dureze foarte mult până când își vor găsi loc și pe alte linii de metrou.

Până la această oră, ecranele transparente nu și-au găsit loc în lumea reală, decât sub formă de concept. Încă din 2012, cei de la Samsung să lăudau cu această tehnologie la CES și IFA, dar cam atât. Între timp, cei de la LG se pare că fac valuri cu tehnologia, reușind nu doar să se laude cu ea, dar să o integreze într-un context practic, util, fără să pară un moft.

Ca o notă interesantă, cei de la Xiaomi au dezvăluit de curând primul TV comercial transparent. Costă 7200 de dolari și, momentan, se va comercializa doar în China.

Citește și: