VIDEO – Windows 10 October 2020 Update: schimbările din ultima versiune de Windows

<span class='highlight-word'>VIDEO</span> – Windows 10 October 2020 Update: schimbările din ultima versiune de  Windows

Microsoft a început procesul de propagare al celei mai noi versiuni de Windows 10. Intitulată October 2020 Update, această iterație vine cu o serie de schimbări importante.

Chiar dacă s-ar putea să nu ți-l poți instala încă, noul Windows 10 va fi disponibil la scară largă în următoarele săptămâni. Față de vechea iterație, după o pauză de câțiva ani, include schimbări importante de interfață. Cu alte cuvinte, chiar și dacă nu te pricepi, ar trebui să vezi modificări.

În primul rând, meniul de Start nu mai este cum ți-l aduceai aminte. Este mai curat, mai simplu, mai ușor de înțeles și cu un grad sporit de transparență a fundalului. Dacă nu te încântă varianta implicită, opțiunile de personalizare vizuală sunt mai multe ca niciodată atât pentru meniul de Start și Taskbar, cât și pentru Action Center, centrul de notificări din dreapta jos.

Microsoft Edge este mai indispensabil ca niciodată și, deși nu știu dacă acest detaliu va deveni în curând subiectul unui proces, este clar că s-a ancorat mai mult în sistemul de operare. Dacă îți ancorezi site-uri în taskbar, când pui cursorul în acea zonă, poți să vezi o previzualizare a tuturor paginilor deschise din acel site.

După 30 de ani în care a funcționat destul de similar, Alt-Tab operează altfel în Windows 10 October 2020 Update. Pe lângă alternanța aplicațiilor deschise, cu aceeași combinație te vei putea perinda și prin tab-urile deschise în Microsoft Edge.

La capitolul particularități tehnice, acum îți poți ajusta rata de reîmprospătare a ecranului din setările sistemului, fără să mai fii nevoit să sapi în utilitarul care a venit cu driverul de la placa video. De acum înainte, notificările vor fi însoțite de icoana aplicației care ți le-a generat, ca să fie mai ușor de identificat sursa lor. Rămâne să vedem cât de repede va ajunge noul Windows la toți utilizatorii, dar dacă vrei să grăbești instalarea, poți intra în Windows Update și să apeși pe Check for Updates la fiecare câteva zile.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: