19 sept. 2020 | 16:45

Cum schimbi pictograma scurtăturilor din Windows 10 și de ce ai face-o

ACTUALITATE
Cum schimbi pictograma scurtăturilor din Windows 10 și de ce ai face-o

Dacă ai câteva icoane pe desktop cu scurtături către directoarele sau aplicațiile favorite, ar fi bine să știi că le poți schimba cu unele mai sugestive.

Windows 10, la fel ca orice alt sistem de operare de la Microsoft din ultimii 30 de ani, îți permite să schimbi icoana scurtăturilor pe care le creezi. Indiferent dacă le ții pe desktop sau ți le-ai aranjat frumos pe directoare sau foldere, este important să reții că le poți personaliza, pentru a fi mai sugestive și, implicit, mai eficiente.

În cazul în care creezi trei scurtături către directoare create de tine din computer, implicit, toate arată la fel, deși au nume diferite. În contextul în care icoanele au fost inventate pentru a face localizarea mai facilă, este important să le utilizezi în acest scop. Ca urmare, învață să le schimbi pentru a le identifica mai ușor.

Pentru a crea o scurtătură către orice program, fișier sau director/folder din computer, fă click dreapta pe numele său și optează pentru Create a shortcut (Creează o scurtătură). Eventual, poți opta pentru click dreapta, Send to (trimite la) – Desktop as shortcut (Desktop ca scurtătură).

Cu scurtătura creată, copiaz-o unde dorești. Urmează etapa de personalizare. Fă click dreapta pe ea și optează pentru Properties sau Proprietăți, ultima opțiune din partea de jos a ecranului. Accesează tab-ul Shortcut din partea de sus a ferestrei și apasă în partea de jos pe Change Icon.  Imediat, îți va fi prezentată o listă stufoasă de opțiuni, unele mai sugestive decât altele. Acestea sunt puse la dispoziție de Microsoft.

Ca referință, ai posibilitatea să alegi și alte icoane de oriunde din computer, printr-un tap pe Browse, în dreapta sus. Orice program pe care îl ai instalat pe computer include o icoană care poate fi refolosită, de la Word sau Photoshop, până la jocul tău preferat. Rămâne doar să-i găsești cel mai potrivit loc pentru ca data viitoare când cauți ceva să fii un pic mai eficient în a-l identifica.

windows 10 icoane

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele