VIDEO – The Life Ahead: după 10 ani, Sophia Loren revine pe ecrane într-un film pe Netflix

Sophia Loren este una dintre cele mai cunoscute vedete ale cinematografiei la nivel mondial și, după o pauză de un deceniu, va juca într-un film pe Netflix.

Multe dintre filmele care, în alte condiții, ar fi ajuns pe marile ecrane ale lumii, sunt acum disponibile pe Netflix, Apple TV+, Amazon PrimeVideo sau Disney+. Cei mai prolifici sunt cei de la Netflix care au reușit să publice o serie de filme de top în ultima jumătate de an.

Următorul film eveniment care va ajunge pe Netflix este intitulat The Life Ahead sau, sub numele său original, La vita davanti a se. Produs de Netflix, lungmetrajul este regizat de Edoardo Ponti, fiul Sophiei Loren. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru ca faimoasa artistă a acceptat să revină în fața camerei, în rolul lui Madame Rosa.

„Mă bucură foarte mult să lucrez cu fiul meu, ador să colaborez cu el. Avem un suflet comun”, a spus actriţa într-un colocviu care a urmat prezentării online a filmului „The Life Ahead”, ce va fi lansat oficial pe Netflix în data de 13 noiembrie.

Nu trebuie neglijat faptul că, deși pare foarte stăpână pe ea și joacă un rol impresionant, la sentiment, Sophia Loren are 86 de ani, iar ultima sa prezență în fața camerei a avut loc în urmă cu aproximativ un deceniu. În 2009, Loren a jucat în Nine, regizat de Rob Marshal.

Cele câteva întrebări care i-au fost adresate Sophiei după avanpremiera online a filmului au venit de la altă legendă a cinematografiei, Isabella Rossellini. Aceasta din urmă și-a manifestat o oarecare invidie în raport cu Sophia pentru că ea nu a avut ocazia să colaboreze cu părinții săi într-un film, Ingrid Bergman și Roberto Rossellini. „Mama ta, Edoardo, a fost pentru mine un exemplu, o manieră unică de a fi femeie (…) Sophia ne-a demonstrat că femeile italiene nu sunt mame supuse, ci femei pline de mândrie care îşi ţin familiile unite”, a spus Isabella Rossellini.

La rândul ei, Sophia Loren a explicat că mama sa a fost o mare sursă de inspiraţie pentru interpretarea sa din filmul „The Life Ahead”, o dramă despre o prietenie neobişnuită înfiripată între un adolescent imigrant senegalez (Ibrahima Gueye) şi o bătrână supravieţuitoare a Holocaustului (Sophia Loren).

„Am vrut mereu să fiu ca mama mea. Era o femeie minunată, puternică, o femeie incredibilă”, a spus ea. „Madame Rosa avea aceaşi fragilitate şi acelaşi tip de emoţii ca şi mama mea. În cel de-al Doilea Război Mondial, când eram mică (…), mama a suferit foarte mult, dar nu a vorbit niciodată despre asta: chiar şi atunci când era moartă de frică, era mereu alături de noi suportând lucruri cumplite, bombardamentele şi războiul la Napoli”, a insistat Sophia Loren într-unul din puținele sale interviuri din ultimii ani.

Alexandru Puiu
07:30 27.10.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video