22 oct. 2020 | 07:00

Netflix, în statistici: cum a ajuns să aibă aproape 200 de milioane de abonați

ACTUALITATE
Netflix, în statistici: cum a ajuns să aibă aproape 200 de milioane de abonați

Popularitatea Netflix a explodat în ultimul an, iar pandemia și statul în casă nu a făcut decât să amplifice și mai mult interesul oamenilor pentru streaming.

Netflix estimează că aproximativ 200 de milioane de persoane din fiecare colț al mapamondului se vor abona la Netflix înainte de finele acestui an. Creșterea din ultima perioadă se datorează în parte unor producții precum Project Power, lung metrajul original cu Jamie Foxx a generat 75 de milioane de vizualizări în prima lună de disponibilitate pe platformă.

Aceste statistici au fost incluse în rezultatele financiare pe cel de-al treilea trimestru din 2020, date pe care le găsești în acest PDF. În acest timp, compania a adăugat 2,2 milioane de abonați noi, o semi-dezamăgire, având în vedere estimările de aproximativ 2,5 milioane. Fără un argument foarte clar în acest sens însă, gigantul american preconizează o creștere cu până la 6 milioane a numărului de abonați în trimestrul patru din 2020, până la un total de 201 milioane de abonați.

Ar fi fost interesant să existe în document sau în prezentarea video de mai jos o referință la eliminarea perioadei de probă de 30 zile. Nu există. Știm în schimb că retenția utilizatorilor este bună pentru Netflix. Abonații nu părăsesc serviciul după ce s-au angajat la un abonament.

Dacă Netflix reușește să-și atingă estimările pe 2020, cu un pic de noroc, va depăși cel mai bun an din istoria companiei. În 2018 a strâns nu mai puțin de 28,6 milioane de abonați.

În ceea ce privește eforturile de producție în contextul pandemiei, compania a confirmat că a început producția la noul sezon din Stranger Things. În ceea ce privește popularitatea producțiilor pe care le găsești online, Umbrella Academy se pare că a strâns 43 de milioane de vizualizări în primele 28 de zile de disponibilitate. The Old Guard a strâns 78 de milioane de vizualizări în același timp, iar Project Power s-a rezumat la 75 de milioane de vizualizări.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele