VIDEO Nu ai auzit niciodată de ea, dar este cea mai rapidă mașină din lume disponibilă comercial

<span class='highlight-word'>VIDEO</span> Nu ai auzit niciodată de ea, dar este cea mai rapidă mașină din lume disponibilă comercial

Dacă ai o afinitate pentru mașinile incredibil de rapide, te vei bucura să afli că tocmai a fost depășit un nou record mondial cu o mașină de producție.

Bolidul din imaginea de mai sus este intitulat SSC Tuatara și se poate deplasa cu o viteză de 531 de kilometri pe oră. Astfel, a depășit recordul mondial în acest domeniu pentru mașini de producție, autoturisme pe care le poți cumpăra. Ca referință, fostul record în acest domeniu a fost deținut de Agera RS de la Koenigsegg.

Sâmbătă, pe 10 octombrie, pe o pistă dreaptă de aproximativ 11,3 kilometri, o bucată din autostrada 160 din Nevada, a fost depășit recordul mondial de viteză cu o mașină de serie. Autoturismul este creația SSC North America și poartă numele de SSC Tuatara.

Pentru a dobândi această performanță, autoturismul utilizează un motor cu o capacitate de 1750 de cai putere. Din câte se pare, singurul motiv pentru care există această mașină a fost depășirea recordului cu pricina, conform fondatorului companiei, Jerod Shelby. ”Când am început munca la Tuatara, în 2010, depășirea recordului de viteză pentru mașini de producție a fost scopul suprem, care ne-a motivat cel mai mult.”, a explicat Shelby pentru Engadget.

Este important de reținut că, deși nu ai auzit niciodată de SSC, compania a mai deținut acest record în 2007. ”Este un record care, cum am învățat în 2007 când l-am depășit cu Ultimate Aero, împinge la maxim fiecare componentă a autoturismului și necesită ca designul să fie perfect pentru toate componentele vehiculului.”, insistă fondatorul SSC North America.

Jerod Shelby a fondat SSC North America în 1998. Compania are sediul în Richland Washington și, în acest timp, a creat și comercializat doar câteva modele. Ultimate Aero a fost produsă din 2004 până în 2013, în 2007 a devenit cea mai rapidă mașină de producție din lume, datorită motorului V8 de șase litri cu o viteză de 410 kilometri pe oră. A fost depășită de Bugatti Veyron Super Sport în 2010 cu o viteză de 431 de kilometri pe oră. Cel mai recent record a fost stabilit în 2017 de Koenigsegg Agera RS în 2017, cu o viteză de 447 kilometri pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: