VIDEO Nu ai auzit niciodată de ea, dar este cea mai rapidă mașină din lume disponibilă comercial

VIDEO Nu ai auzit niciodată de ea, dar este cea mai rapidă mașină din lume disponibilă comercial

Dacă ai o afinitate pentru mașinile incredibil de rapide, te vei bucura să afli că tocmai a fost depășit un nou record mondial cu o mașină de producție.

Bolidul din imaginea de mai sus este intitulat SSC Tuatara și se poate deplasa cu o viteză de 531 de kilometri pe oră. Astfel, a depășit recordul mondial în acest domeniu pentru mașini de producție, autoturisme pe care le poți cumpăra. Ca referință, fostul record în acest domeniu a fost deținut de Agera RS de la Koenigsegg.

Sâmbătă, pe 10 octombrie, pe o pistă dreaptă de aproximativ 11,3 kilometri, o bucată din autostrada 160 din Nevada, a fost depășit recordul mondial de viteză cu o mașină de serie. Autoturismul este creația SSC North America și poartă numele de SSC Tuatara.

Pentru a dobândi această performanță, autoturismul utilizează un motor cu o capacitate de 1750 de cai putere. Din câte se pare, singurul motiv pentru care există această mașină a fost depășirea recordului cu pricina, conform fondatorului companiei, Jerod Shelby. ”Când am început munca la Tuatara, în 2010, depășirea recordului de viteză pentru mașini de producție a fost scopul suprem, care ne-a motivat cel mai mult.”, a explicat Shelby pentru Engadget.

Este important de reținut că, deși nu ai auzit niciodată de SSC, compania a mai deținut acest record în 2007. ”Este un record care, cum am învățat în 2007 când l-am depășit cu Ultimate Aero, împinge la maxim fiecare componentă a autoturismului și necesită ca designul să fie perfect pentru toate componentele vehiculului.”, insistă fondatorul SSC North America.

Jerod Shelby a fondat SSC North America în 1998. Compania are sediul în Richland Washington și, în acest timp, a creat și comercializat doar câteva modele. Ultimate Aero a fost produsă din 2004 până în 2013, în 2007 a devenit cea mai rapidă mașină de producție din lume, datorită motorului V8 de șase litri cu o viteză de 410 kilometri pe oră. A fost depășită de Bugatti Veyron Super Sport în 2010 cu o viteză de 431 de kilometri pe oră. Cel mai recent record a fost stabilit în 2017 de Koenigsegg Agera RS în 2017, cu o viteză de 447 kilometri pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: