25 oct. 2020 | 17:53

VIDEO Google Recorder ar putea fi cea mai bună aplicație: cum o poți accesa și de ce ”face minuni”

ACTUALITATE
VIDEO Google Recorder ar putea fi cea mai bună aplicație: cum o poți accesa și de ce ”face minuni”

În cazul în care actualizările sistemului de operare Android nu erau un motiv suficient să îmbrățișezi un Google Pixel, aplicația Google Recorder s-ar putea să te convingă.

Încă de la primele versiuni de Pixel, cei de la Google au încercat să te motiveze să faci o investiție într-un dintre smartphone-urile lor atât prin detalii hardware, cât și exclusivități software. Cea mai importantă ține de accesul nestingherit la noile versiuni de Android, în ziua în care acestea sunt disponibile.

Dincolo de acest detaliu, Google are în repertoriu câteva aplicații aparent banale, dar care câștigă o serie importantă de adepți prin intermediul detaliilor din spate. De această dată, de exemplu, este vorba de Google Recorder, o aplicație care, la prima vedere, pare să țină loc de reportofon și atât. Realitate nu este însă atât de simplă.

Introdusă odată cu lansarea Google Pixel 4, în urmă cu mai bine de un an, aplicația Google Recorder este una care a ilustrat perfect experiența Google în materie de accesibilitate. Ca referință, funcționa surprinzător de bine când vine vorba de transcrierea înregistrărilor audio în format text, ca să găsești rapid câteva cuvinte importante într-un volum mare de dialog. La scurt timp după, aplicația a devenit disponibilă pe toate terminalele Pixel mai vechi, dar atât.

Google Recorder a ajuns la versiunea 2.0, la scurt timp după lansarea noului Pixel 5. Noua iterație te ajută să decupezi segmente audio dintr-o înregistrare prin selectarea unor bucăți de text transcrise automat de algoritmul gigantului din Mountain View. Astfel, poți elimina bucăți inutile dintr-un interviu sau dintr-un curs de la școală, fără să îl asculți pe tot.

În plus, dacă îți place să faci postări online din înregistrările tale, noua versiune Edit & Share îți generează automat un clip video cu amplitudinea undelor din înregistrare, însoțit de textul transcris ca să-l poți pune pe YouTube, Facebook sau altă platformă care te încântă. În ceea ce privește formatul video exportat, poți alege portret sau panoramă. Rămâne doar să vedem dacă aplicația va fi vreodată disponibilă și persoanelor care nu au un Google Pixel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele