VIDEO Cea mai scumpă mască împotriva pandemiei este și cea mai inutilă

VIDEO Cea mai scumpă mască împotriva pandemiei este și cea mai inutilă

Te-ai întrebat vreodată de ce nu se folosesc măști de aur în spitale pentru a te proteja de infectarea cu coronavirus? Faptul că nu funcționează nu l-a descurajat pe un indian foarte bogat să facă investiția într-una.

Într-o perioadă în care numărul șomerilor a explodat, iar planeta se confruntă cu cea mai cruntă criză economică din toate timpurile, cineva s-a gândit că este momentul perfect pentru a-și etala bogația într-o manieră ostentativă. Din motive foarte greu de înțeles, domnul din clipul de mai jos pretinde că a investit 4000 de dolari într-o mască împotriva răspândirii pandemiei de Covid-19.

Nicio organizație medicală nu a confirmat că soluția lui va funcționa, dar acest detaliu contează mai puțin când ai găsit un nou lucru pe care îl poți construi din aur.

Nu mai puțin de opt zile au lucrat niște artizani pentru a realiza o mască de aur comandată după dimensiunile viitorului utilizator. În total, s-au folosit 60 de grame de aur la realizarea ei. Numele omului de afaceri care a comandat-o este Shankar Kurhade, un om de afaceri din orașul Pune, vestul Indiei.

”Este o mască subțire cu pori mici pentru a-mi permite să respir”, a spus el pentru AFP. ”Nu sunt sigur că este eficientă pentru a mă proteja de coronavirus, așa că iau alte precauții”, a adăugat posesorul singurei măști de protecție din aur masiv.

În cazul în care ai vreun dubiu în legătură cu afinitatea bărbatului pentru aur și alte metale prețioase, trebuie să ai în vedere un singur detaliu. În momentul în care iese la plimbare, bărbatul de 49 de ani poartă bijuterii din aur cu o greutate totală de aproximativ un kilogram, de la brățară și colier până la inele gigantice pe care le poartă pe fiecare deget la mâinii drepte.

Investiția de 4000 de dolari a fost justificată prin faptul că India a impus masca obligatorie în locuri publice pentru a opri răspândirea coronavirusului. În această țară, până în prezent, au fost înregistrate 650.000 de cazuri și peste 18.600 de decese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: