Victoria virală la alegerile locale: manifestările desprinse din perioada medievală ale unui primar

Victoria virală la alegerile locale: manifestările desprinse din perioada medievală ale unui primar

Dacă aveai vreun dubiu legat de manifestările cel puțin ciudate ale unor primari din comunele românești, este suficient să ai în vedere clipul viral de mai jos. Acesta a fost publicat la scurt timp după victoria de la alegerile locale.

În unele localități din România, mai ales când vine vorba de comune uitate de lume, există același primar de câteva decenii. Aceștia au prins rădăcini atât de mari, încât au început să comporte precum niște despoți medievali, atât în viața de zi cu zi, cât și în momentul victoriei la alegerile medievale.

După o competiție nu foarte curată cu Vasile Moșoiu la primăria din comuna Drăguțești, județul Gorj, PSD-istul Ion Dumitru Popescu a câștigat un nou mandat de primar. Principalul său contracandidat a fost Vasile Moșoiu care l-a acuzat pe social democrat că nu și-a câștigat averea prin mijloace tocmai ortodoxe, de când este primar. “Vrea să-mi facă vreo 9 plângeri penale”, susținea Moșoiu în urmă cu câteva săptămâni.  “Ce-l recomandă pe Popescu să fie primarul comunei?” întreba retoric același candidat la primăria din Drăguțești.

După publicarea rezultatelor provizorii la alegerile locale, duminică noapte, Ion Dumitru Popescu a organizat o paradă desprinsă parcă din vremuri medievale. Pe străzile din localitate, multe dintre ele lipsite de asfalt, noul vechi primar s-a plimbat pe cal, salutând mulțimea și mulțumindu-le pentru votul de încredere. Oficial a fost urmat de zeci de mașini cu claxoane și muzică populară în boxe.

În mod previzibil, alaiul de mașini a devenit viral pe Facebook, mai mulți oameni imortalizând momentul cel puțin ciudat. Într-unul dintre clipuri, poate fi observat Popescu mergând călare prin sat, însoțit de mașini, în timp ce oamenii de pe marginea uliței îl felicită pentru victorie, ”Felicităr, domn primar!”. În același timp, pe fundal se aud acorduri de muzică populară, în timp ce Ion Dumitru Popescu zâmbește și salută oamenii.

Citește și: