Vestea incredibilă de la OLX în plină criză: sute de mii de români, vizați direct

Vestea incredibilă de la OLX în plină criză: sute de mii de români, vizați direct

OLX susține integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, lansând în această lună o categorie specială destinată recrutării acestor persoane.

Cu acest demers, OLX încurajează ameliorarea situației persoanelor cu dizabilități în relație cu munca prin susținerea angajatorilor în procesul de recrutare, precum și prin crearea unei categorii speciale în care persoanele cu dizabilități să poată urmări în orice moment ofertele de muncă active din toată țara.

Pentru a încuraja recrutarea, postarea va fi gratuită în această categorie, iar platforma OLX va dezvolta o serie de resurse menite să informeze publicul cu privire la acest subiect.

”Credem că este foarte important ca angajatorii să se orienteze către acest segment, deoarece este o categorie care poate oferi un potențial neexploatat până acum. Recrutarea persoanelor cu dizabilități are un impact major asupra societății și, implicit, asupra companiilor deschise să facă asta, cu efecte precum productivitate ridicată, rată mai mare de retenție a angajaților, precum și o mai mare diversitate la locul de muncă, astfel încât se utilizează o varietate mai mare de perspective și soluții. Astfel, primul pas pe care platforma de recrutare OLX îl face în susținerea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor cu dizabilități este crearea unei categorii speciale destinate angajării acestora și agregarea cât mai multor oferte de muncă pentru această categorie, de la un număr cât mai mare de angajatori. Avem încredere că demersul nostru va fi sprijinit de companii din toată țara”, declară Aida Ionescu, Head of Operations OLX.

Conform datelor OLX, angajatorii mari, mai ales din zona de retail și BPO, sunt interesați de angajarea persoanelor cu dizabilități. La nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, circa o sută de milioane de persoane au o dizabilitate, însă doar jumătate (50,8%) dintre persoanele cu dizabilități ocupă un loc de muncă.

Mai mult, în 2020, numărul total de persoane cu dizabilităţi din România depășește 852.500 de personae, iar 17% dintre românii cu dizabilități (cu vârsta potrivită pentru a munci) sunt integrați pe piața muncii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: