Măsuri drastice luate de OLX ca să oprească bișnița: ce trebuie să știi și să faci

Măsuri drastice luate de OLX ca să oprească bișnița: ce trebuie să știi și să faci

OLX susține că toată echipa lucrează de acasă în aceste zile. Chiar și așa, are în derulare câteva măsuri prin care să limiteze abuzul. A venit, totodată, și cu sfaturi pentru cei care au nevoie să cumpere sau să vândă pe platformă.

OLX a anunțat că, în ideea prevenirii bișnitei și răspândirii coronavirus, a luat mai multe măsuri care să-i ajute pe utilizatori. În primul rând, a interzis toate anunțurile care includeau oferte de transport Italia – România. Decizia a venit ca urmare a informărilor privind restricțiile de trafic, emise de Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, a interzis vânzarea de măști, geluri anti-bacteriene și alte produse medicale care au legătură cu COVID-19. În plus, alocat o echipă de moderare dedicată care monitorizează subiectul 24/24 ore. A interzis și orice anunțuri înșelătoare care folosec virusul în context necorespunzător și analizează constant sistemele pentru a ne asigura că anunțurile frauduloase sunt complet blocate.

OLX susține că a dezactivat peste 1.000 anunțuri cu produse la suprapreț, produse false sau anunțuri care ironizează situația de criză sau caută să profite de pe urma ei.

Ce îți recomandă OLX să faci în perioada asta

Dacă trebuie să cumpărei sau vinzi produse pe OLX, ia-ți toate măsurile de siguranță recomandate în această perioadă. Limitează vizionările sau verificările fizice și înlocuiește-le pe cât posibil cu apeluri video de verificare a produselor. Evită zonele aglomerate unde ești expus la contact direct sau interacțiune cu un număr mare de persoane și folosiește pe cât posibil transportul prin curier.

OLX recomandă și să limitezi la maximum orice contact direct cu alte persoane prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile etc. Totodată, păstrează o distanță semnificativă, de minimum 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlnești. Și nu uita să respecți cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități și folosește masca de protecție doar în cazul în care ai simptome de gripă sau răceală. Altfel ți-ar putea face mai mult rău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: