Veste mare pentru Dacia: s-a întâmplat deja pe o piață importantă

Veste mare pentru Dacia: s-a întâmplat deja pe o piață importantă

Dacia e, deocamdată, cu producția oprită la Mioveni. Chiar și așa, mașinile sale sunt încă populare, după cum o demonstrează un clasament din Marea Britanie. Asta poate fi o veste excepțională pentru producător.

După ce Dacia își va relua producția la Mioveni, va fi într-o lume diferită. Odată cu criza economică, e foarte probabil ca mașinile scumpe să nu mai fie la mare căutare. Tocmai de aceea e important pentru producătorul local că se remarcă prin modele accesibile.

De data aceasta, într-un clasament realizat de Car Keys pentru Marea Britanie, Sandero stă excelent. Pe primul loc este Renault Clio, dar pe doi este Dacia Sandero. Urmeaza Skoda Scala MG ZS (care-i doar pe piața britanică), Ford Focus, Fiat Tipo și Honda Civic. Clasamentul e închis de Hyundai i10, Seat Ibiza și Opel Astra.

După cum ți-ai dat seama până acum, sunt mașini accesibile, dar și mici. Sandero stă foarte bine la acest capitol, mai ales acum când ne pregătim pentru a treia generație a mașinii.

Dacia s-ar putea reprofila curând pentru piața din România

Independent de producția de mașini, din fabrica Dacia ar putea ieși și alt tip de produse.

Automobile Dacia și Ford, împreună cu companiile furnizoare și asociațiile de profil, s-au mobilizat în cadrul grupului de lucru Parteneriatul Auto Român. Industria auto caută acum să identifice soluții de creștere a capacităților de producție pentru măști textile, viziere, soluții dezinfectante și piese pentru ventilatoare.

De exemplu, Dacia ia în calcul și testează producția de ventilatoare mecanice pentru spitale. Un prototip a fost deja analizat și ar putea fi construit cu componente de la mașini. O problemă cu aceste dispozitive e că au nevoie de componente precise, tocmai de aceea e important să poată fi utilizate și alte piese. Tesla, de exemplu, a folosit componente de la mașinile sale pentru prototipul unui ventilator.

Citește și:
Sursa: Car Keys
Etichete: