Veste deosebită de la CEC Bank pentru români: pune la bătaie 2 miliarde de lei. Cine poate lua banii?

Veste deosebită de la CEC Bank pentru români: pune la bătaie 2 miliarde de lei. Cine poate lua banii?

CEC Bank a venit cu o veste deosebită pentru mii de români care sunt îngrijorați de criza economică. Banca promite deja aproape 2 miliarde de lei.

Pe 28 aprilie a debutat, în sfârșit, IMM Invest. Platforma a avut o perioadă în care a fost la pământ pe fondul unei proaste gestionări a dezvoltării acesteia. Platforma trebuie să funcționeze încă din 17 aprilie, dar lucrurile s-au mișcat greu și site-ul nu a putut fi accesat.

Pe fondul anunțului oficial, CEC Bank a venit cu unul separat. Banca susține că a alocat un plafon de garantare de 1,7 miliarde lei.

„CEC Bank este unul dintre principalii finanţatori din economia României, cu un portofoliu de peste 12.000 de companii care au apelat la finanţări CEC Bank şi sold al creditelor pe acest segment de peste 12 miliarde de lei. Suntem aici pentru a sprijini repornirea economiei şi pentru a încuraja dezvoltarea companiilor cu potenţial de creştere.”
Bogdan Neacşu, preşedinte – director general al CEC Bank

Unde se duc banii de la CEC Bank și alte bănci prin programul IMM Invest?

Prin programul IMM Invest, miza e ca afacerile mici și mijlocii să aibă acces la finanțare pentru activitatea curentă şi pentru investiţii în condiţii avantajoase. Fiecare beneficiar poate cumula finanţări garantate de stat (credite de investiţii şi capital de lucru) în limita plafonului de 10 milioane de lei.

În prima oră de la debut, peste 60 de firme au aplicat. Dar e de precizat că banii nu se acordă pe principiul primul venit – primul servit.

Platforma analizează doar dacă aplicantul este eligibil și are statul de IMM. Confirmarea eligibilitatii nu reprezintă acordul de finanțare. După această prima verificare, documentele sunt transmise către banca selectată de către IMM, unde se va face analiză solvabilitățîi și se va aprobă solicitarea de credit.

În cadrul programului, se acordă credite/linii de credit pentru investiții în valoare de până la 10 milioane de lei lei, garantate de stat până la maxim 80%, durata finanțării fiind de până la 72 de luni. Rată dobânzii – Robor la 3 luni +2%/an, este subvenționată 100% de la bugetul de stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: