UE pune la bătaie 164 de milioane de euro în lupta contra COVID-19
Uniunea Europeană a anunțat o nouă măsură prin care urmărește să contribuie la combaterea epidemiei cu care se confruntă în prezent planeta.
Comisia Europeană încurajează startup-urile și companiile mai mici care dezvoltă tehnologii care ar putea ajuta la combaterea COVID-19 să aplice pentru a primi rapid finanțări. Este vorba despre 164 de milioane de euro puși la dispoziție de Comisia Europeană pentru Inovare (EIC) pentru cercetare și dezvoltare. EIC a fost introdusă de către UE pentru a sprijini comercializarea tehnologiilor cu risc ridicat și cu impact ridicat în Uniunea Europeană.
O postare pe contul oficial de Twitter al Comisiei Europene arată că oferă bani acelor companii care vin cu noi tehnologii în ceea ce privește tratarea, testarea, monitorizarea, dar și pentru alte aspecte ce țin de COVID-19.
We are calling for startups and small businesses with technologies and innovations in:
?⚕️ treating
? testing
? monitoring
? other aspects of #COVID19Apply for fast-track EU funding – deadline 17:00 CET on 18 March ↓
— European Commission ?? (@EU_Commission) March 15, 2020
Uniunea Europeană ajută startup-urile să lupte cu noul virus
Potrivit Comisiei Europene, în mod obișnuit, finanțarea prin intermediul EIC nu are priorități tematice. Totuși, a anunțat că va accelera procesul de acordare de fonduri companiilor care oferă inovații legate de coronavirus. La rândul său, EIC este finanțată în cadrul programului de cercetare Horizon Europe al Uniunii Europene.
Data limită până la care startup-urile pot aplica pentru finanțări de la Uniunea Europeană este 18 martie.
EIC deja susține mai multe startup-uri și întrepinderi mai mici care dezvoltă tehnologii pentru combaterea coronavirusului. Pe această listă se află mai multe proiecte inovatoare care ar putea ajuta în timpul acestei pandemii. Este vorba, de exemplu, despre EpiShuttle, un proiect destinat construirii unor unități de izolare. Avem și exemplul MBENT, un proiect care are ca scop monitorizarea mobilității umane în timpul epidemiei cu care ne confruntăm în prezent.