Un nou tratament împotriva cancerului în stadiu avansat face minuni

Un nou tratament împotriva cancerului în stadiu avansat face minuni

Cancerul continuă să fie cea mai mare problemă cu care se confruntă societatea modernă, dar cel puțin în cazul anumitor forme, șansele de a învinge boala au crescut.

Un nou tip de tratament pare să dea rezultate în cazul celor mai avansate forme de cancer. Acesta combină tradiționala chimioterapie cu o formă de imunoterapie direcționată pentru tratamentul formelor agresive de cancer. Progresul științific semnificativ pe marginea acestui subiect a fost făcut de Wyss Institute din cadrul universității Harvard.

Cercetătorii din spatele unei noi lucrări publicate pe blogul instituției sunt de părere că prin combinarea chimioterapiei și imunoterapiei, au descoperit un mod eficient pentru a combate cancerul la sân triplu-negativ. Dincolo de asta, oamenii de știință sunt de părere că, prin munca lor, vor fi capabili să creeze un vaccin mai ieftin și mai eficient împotriva cancerului la sân, comparativ cu ce este disponibil la ora actuală.

Ca referință, dacă îți este străin conceptul, chimioterapie este o formă de otravă care este injectată în organism pentru a distruge celulele cancerigene, cu pagube colaterale semnificativ pentru țesutul din preajma zonei afectate. În același timp, imunoterapia funcționează prin întărirea sistemului imunitar al pacientului pentru a-l ajuta să lupte natural împotriva celulelor canceroase.

Din păcate, forme de cancer pentru cele triplu-negativ declanșează un răspuns imuno-supresor în regiuna din jurul tumorii, ca, în final, să facă ambele forme de tratament mai puțin eficiente.

Ca răspuns la această problemă foarte dificilă, cercetătorii de la Institutul Wyss au combinat ambele forme de tratament, pentru a obține beneficii din ambele spectre. În plus, au introdus în ecuație spirale ADN sintetice care îmbunătățesc și mai mult răspunsul imun al organismului cu scopul foarte important de a scoate la iveală celulele canceroase care încearcă să se ascundă de tratament. În final, noua abordare ucide o serie stufoasă de celule canceroase și direcționează un răspuns imun pentru a le ataca și orice arată ca ele din preajmă.

Citește și: