Programul bătrânilor se schimbă. Ce se întâmplă cu nunțile, după 15 mai, conform lui Vela

Programul bătrânilor se schimbă. Ce se întâmplă cu nunțile, după 15 mai, conform lui Vela

Ministrul de Interne Marcel Vela încearcă să răspundă la întrebările postate pe Facebook în fiecare seară de miercuri. În urmă cu câteva ore, a fost transmisă online prima astfel de sesiune.

În urmă cu aproximativ 24 de ore, ministrul de Interne a anunțat că va încerca să răspundă la întrebările românilor obișnuiți o dată pe săptămână, miercuri. În prima parte a zilei va face o postare pe pagina personală pentru a strânge întrebări, iar la finalul zilei va posta un clip sau va face un live cu răspunsuri la acele întrebări. Pentru prima oară, asta a făcut aseară, în jurul orei 1.

Întrebat ce se întâmplă cu programul persoanelor peste 65 de ani, în contextul căldurii, ministrul a spus că programul acestora de cumpărături se va muta în prima parte a zilei. „Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11.00 -13.00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a spus Marcel Vela într-un videoclip pe Facebook, în care a răspuns întrebărilor puse de cetăţeni.

Pentru că foarte mulți oameni au fost curioși ce se întâmplă cu nunțile din această perioadă, oficialul a adresat și acest subiect. Din păcate, nu vor exista nunți cu sute de persoane în România, prea curând. Abia în august estimează Vela că vom avea evenimente private cu mai mult de opt particpanți.

„Cu părere de rău nu pot da un răspuns pozitiv pentru că nunţile românilor în perioada în care chiar dacă se relaxează în 15 mai condiţiile de reţinere, de comprimare a unor posibilităţi de a ne mişca liber, de a fi alături de cei dragi, aceste condiţii nu se vor relaxa sută la sută. Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză. Noi va trebui să fim atenţi în continuare, să ne protejăm, să purtăm mască, să avem grijă să ne spălăm pe mâini, să nu stăm mai mult de trei la o discuţie, să respectăm distanţarea socială, anumite activităţi se vor relua în anumitre condiţii”, a spus Vela, răspunzând pe Facebook la întrebările adresate.

Relaxarea condițiilor legate de evenimente ar putea veni la finele lunii august, dar depinde de noi. „Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus”, a adăugat Vela.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: