15 aug. 2020 | 18:55

Trucuri Safari pe iPhone: cum închizi automat taburile vechi și faci curățenie în browser

ACTUALITATE
Trucuri Safari pe iPhone: cum închizi automat taburile vechi și faci curățenie în browser

În cazul în care folosești Safari pe iPhone sau iPad, ar fi bine să înveți cum îl mai ”cureți” ocazional, pentru a-l face mai sprinten. Cum îți ștergi istoricul activității și închizi taburile vechi automat.

Safari este un browser foarte bun pentru mobile și, din acest motiv, prea puțini folosesc Chrome, Opera sau Firefox pe iPhone sau iPad. Cu toate acestea, nu este perfect. Odată cu trecerea timpului, poate deveni mai lent și încărcat de lucruri inutile, precum taburi pe care nu le-ai mai accesat de câteva săptămâni sau luni.

Din fericire, o parte din funcționalitatea Safari de optimizare a funcționalității poate fi automatizată. Fără să-i ții lumânarea, browserul creat de Apple poate devenit mai eficient. În același timp, te poate ajuta pe tine să nu mai rămâi cu pagini deschise acum câteva zile sau câteva săptămâni, a căror utilitate ai și uitat-o între timp.

Pentru a modifica modul în care se comportă Safari pe iPhone sau iPad, o mare parte din parametrii de funcționare ai browserului îi găsești în Configurări, pe ecranul principal al telefonului, la secțiunea Safari. Dacă ai telefonul în engleză, te interesează secțiunea Tabs. Dacă îl ai în română, la fel ca în captura de ecran de mai jos, mergi la File și accesează ”Închideți filele”. Vei găsi bifat implicit Niciodată, dar poți opta pentru După o zi, După o săptămână sau După o lună.

Revenind la meniul anterior, câteva rânduri mai jos, după cum se poate vedea și în această captură de ecran, un buton îți șterge tot istoricul activității online de pe iOS. La câteva zile sau săptămâni, îți recomand să optezi pentru ”Degajați istoricul și datele site-urilor”. Confirmă inițierea procesului. După acest pas, nimeni nu va mai putea vedea ce site-uri ai accesat, dar nu ți se vor șterge semnele de carte sau paginile web din lista de lectură.
Safari curatenie

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele