24 mai 2020 | 18:35

Cum găsești un text într-o pagină web în Safari și Chrome, pe iPhone sau Android

ACTUALITATE
Cum găsești un text într-o pagină web în Safari și Chrome, pe iPhone sau Android

În cazul în care ajungi pe o pagină web stufoasă și te interesează doar câteva paragrafe, ar fi bine să înveți cum găsești un text în Safari sau Chrome, pe iPhone sau Android.

Când cauți ceva pe Google, de cele mai multe ori, nu ai nevoie de un articol de 2000 – 3000 de cuvinte pe subiectul cu pricina. Ai nevoie de o informație concisă, scurtă, poate doar de o propoziție. În funcție de aranjamentul unor articole online și de formatul în care este prezentată informația, nu este exclus să petreci foarte mult într-un material online pentru a găsi ceea ce știi că este cu siguranță acolo. Din fericire, orice browser modern are un sistem, mai mult sau mai puțin intuitiv pentru a căuta conținut în interiorul unei pagini web.

În cazul în care ești utilizator de iPhone, sunt mari șanse să folosești Safari pentru nevoile tale online. Ca referință, Safari este browserul implicit pe care îl găsești pe orice iDevice sau sistem Apple. Dacă vrei să știi cum găsești un cuvânt sau o frază într-o pagină afișată în browserul nativ creat în Cupertino, răspunsul stă în bara de adresă, din partea de sus a ecranului.

Dacă dai click în bara de adresă și scrii un cuvânt, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, pe lângă faptul că poți căuta acel cuvânt pe Google, ai posibilitatea să cauți cuvântul sau propoziția ”în această pagină”. Tot acolo, vei vedea numărul de rezultate la căutare ta, ca să știi dacă mai merită să pierzi timpul navigând prin text. După ce faci un tap acolo, vei putea naviga cu două săgeți în sus sau în jos printre instanțele în care a fost identificat ceea ce cauți în pagina web.

Mecanismul este foarte similar când vine vorba de navigarea printre rezultatele la căutare în Chrome. Diferă modul în care inițiezi căutarea. În acest scop, pe smartphone-ul din dotare, după ce ai făcut un tap Chrome și ai accesat pagina dorită, trebuie să intri în meniul principal al browser-ului, în spatele celor trei puncte din colțul interfeței. Dintre opțiunile disponibile, alege ”Caută în pagină”. Tastează ceea ce cauți și confirmă inițierea căutării cu tasta Enter. Rămâne doar să navighezi prin rezultate. 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele