Trucuri Microsoft Word: cum sincronizezi conținutul unui text copiat în mai multe documente și la ce ajută

Trucuri Microsoft Word: cum sincronizezi conținutul unui text copiat în mai multe documente și la ce ajută

După sute de ore petrecute în Microsoft Word, în continuare descopăr funcții noi, precum acest truc fascinant care facilitează sincronizarea modificărilor într-un text copiat în mai multe documente.

Orice utilizator de PC sau Mac înțelege la ce ajută funcția de Copy-Paste (copiere/lipire) într-un document. Este neschimbată de la inventarea primului editor de text, în urmă cu vreo 40 de ani. Cu toate acestea, chiar dacă multe modificări aduse acestui mecanism simplu nu sunt foarte evidente, conceptul de copy-paste a beneficiat cu siguranță de actualizări, mai ales în suita Microsoft Office.

De această dată, voi detalia un sistem de copiere a unei bucăți de text dintr-un document în alte 2, 3, 10 documente care, atunci când suferă modificări în documentul original, acelea se propagă automat oriunde a fost copiat textul cu pricina.

Un scenariu simplu în care ți-ar putea fi utilă această opțiune ține de datele tale de contact, adresă, numărul de telefon sau adresă de email. Astfel, dacă folosești acest mecanism și îți modifici adresa de email, nu mai trebuie să modifici în alte zece locuri, pentru că se va modifica automat. În plus, dacă lucrezi cu texte formatate într-un mod foarte elaborat, toate regulile de formatare aplicate vor fi și ele propagate în timp real.

Pentru a sincroniza un text în mai multe documente Microsoft Word, trebuie să începi cu documentul original. Copiezi textul dorit prin selectarea lui și apăsarea combinației CTRL+C sau CMD+C (Mac). Documentul original trebuie salvat oriunde în calculator.

Deschizi documentul de destinație, faci click unde vrei să apară, dar în loc să apeși pe CTRL+V, faci click în stânga sus, pe pagina de meniu Home, pe vârful de triunghi de sub Paste și optezi pentru Paste Special. Noua fereastră va fi similară cu cea din captura de ecran de mai jos. Bifezi în stânga Paste Link, alegi Formatted Text (RTF) și confirmi cu Ok. Repeți pași în fiecare document în care vrei acea bucată de text copiată inițial. Orice modificare în document original, pe bucata de text selectată, se va propaga în timp real în toate celelalte documente.

text sincronizat microsoft word

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: