25 iul. 2020 | 10:10

Trucuri Facebook Messenger: cum partajezi ecranul la iPhone sau Android și cât de mult ajută

ACTUALITATE
Trucuri Facebook Messenger: cum partajezi ecranul la iPhone sau Android și cât de mult ajută

Cea mai nouă versiune de Facebook Messenger vine la pachet cu posibilitatea partajării ecranului la iPhone sau Android în timpul unei videoconferințe și te ajută enorm.

În cazul în care cineva are o problemă cu un laptop sau desktop și vrei să-i dai o mână de ajutor, o poți face simplu și rapid prin intermediul TeamViewer sau AnyDesk. Aceste aplicații au și versiuni de mobil, dar, de cele mai multe ori, le folosești pentru a accesa un PC sau Mac, nu pentru a interacționa cu un alt gadget mobil.

Cea mai nouă versiune de Facebook Messenger îți face viața semnificativ mai ușoară dacă vrei să oferi asistență unui prieten pe iPhone sau Android. Mecanismul este cât se poate de simplu și, în teorie, nu a fost introdus pentru asta. În schimb, e menit să diversifice un pic lista de activități pe care le poți întreprinde de la distanță, cu un prieten.

Pentru a profita de noua funcție, este suficient să intri în aplicația Facebook Messenger și să cauți persoana cu care să-ți partajezi ecranul. Inițiază o videoconferință cum ai face-o de obicei, printr-un tap pe icoana din dreapta sus sub formă de cameră video. După ce interlocutorul tău a răspuns la apel, trage în sus lista de opțiuni din partea de jos a ecranului și alege Share Screen. Apasă pe Start Share în noua fereastră și, din acel moment, persoana cu care vorbești îți va putea vedea toată activitatea întreprinsă pe ecran, până închizi apelul.

Pe tot parcursul conversației, cât navighezi prin meniuri, pe internet, în galeria de poze sau în orice aplicație, persoana ”de la capătul firului”, poate vedea ce se întâmplă pe ecranul tău de la mobil. Ca referință, funcția este inclusă și în Messenger Rooms pentru web sau desktop și îți poți partaja ecranul cu până la 16 persoane, iar în curând, acel număr va ajunge la 50 de persoane.

facebook messenger update

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele