Traficul revine în România și restul Europei: cât de aglomerate sunt, din nou, marile orașe

Traficul revine în România și restul Europei: cât de aglomerate sunt, din nou, marile orașe

Cu doar câteva zile înainte de începutul relaxării restricțiior în România, lumea a ajuns deja să stea în trafic pe străzi.

În mai multe state, lumea începe să revină treptat la normal după relaxarea restricțiilor. Iar asta se vede, pe de-o parte, în circulația din orașe, care e din ce în ce mai mare în ultima perioadă. Drumurile din Europa văd tot mai multe mașini, pe măsură ce oamenii ies tot mai des din case.

În Germania s-au deschis deja restaurante, hotelurile, locurile de joacă, grădinile zoologice, muzeele și bisericile, în timp ce fotbalul profesionist poate reveni în a doua jumătate a lunii mai. Ca urmare, potrivit celei mai mari asociații auto din Germania, ADAC, ambuteiajele de pe autostrăzile statului s-au dublat în acest weekend, față de săptămâna trecută. Luni, în Berlin, nivelul de congestie a fost de 39%, cu 5 puncte procentuale mai mare decât lunea din săptămâna anterioară.

Același lucru se vede în trafic și în alte mari orașe din Europa. În Londra, nivelul de congestie a fost la nivelul de 20%, cu 4 puncte procentuale mai mult decât începutul săptămânii anterioare, iar în Madrid vorbim despre o valoare de 7% cu un punct procentual mai mare decât lunea anterioară.

Cât de mare e nivelul de trafic din București

În România, relaxarea restricțiilor urmează să înceapă din 15 mai. Totuși, asta nu i-a împiedicat pe români să circule ceva mai mult pe străzi, deși restricțiile sunt încă în vigoare. Lumea se plânge acum că românii nu mai respectă regulile deși nu vorbim încă despre o relaxare, din punct de vedere legal.

Dacă până acum, la începutul carantinei, vedeam fotografii cu străzi goale din România în care nu vedeai picior de om sau roată de mașină pe străzi, lucrurile s-au schimbat în ultime vreme. București, de exemplu, mașinile circulă destul de mult pe străzi. Potrivit Hotnews, luni dimineață, 11 mai, mai mult artere din capitală au fost pline de mașini, iar traficul a fost îngreunat.

waze trafic bucuresti
Hotnews
Nu vorbim doar despre faptul că sunt mai mulți oameni pe străzi. Unul dintre motivele pentru care există tot mai mult trafic pe străzi în ultima perioadă este că oamenii aleg să folosească mașina personală în locul transportului în comun pentru a fi mai protejați de o posibilă infecție.
Citește și:
Sursa: Bloomberg