”Teatrul” de campanie electorală al PSD cu pensiile speciale, desființat de Orban: ”o minciună gogonată”

”Teatrul” de campanie electorală al PSD cu pensiile speciale, desființat de Orban: ”o minciună gogonată”

Cu câteva săptămâni până la alegerile parlamentare, mai mulți parlamentari au anunțat că-și vor da demisia pentru a nu primi pensii speciale. Primul care a luat această decizie este Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Pensiile speciale sunt cea mai bună carte a unei campanii populiste semnată de PSD. Doar cei care se bucură de aceste beneficii financiare fabuloase sunt de acord cu ele, în timp ce majoritatea românilor merge pe mâna celor care duc o luptă constantă pentru desființarea lor.

„Marcel Ciolacu voia să facă asta oricum, însă a aflat de demersul USR și a vrut să speculeze momentul”, a explicat un lider PSD pentru HotNews.ro. Este vorba de gestul demisiei lui Ciolacu la ora 19:58 prin intermediul postării de pe Facebook pe care o poți vedea mai jos.

Premierul Ludovic Orban a fost vizibil ofensat de discursul demagogic al PSD-istului, în contextul în care se numără printre principalii vinovați ai faptului că mai există pensii speciale în România. Ca referință, USR are depus în Parlament, de trei ani, un proiect de lege care prevede abrogarea articolelor 49 și 50 din Statutul parlamentarilor, însă nu a ajuns nici acum la votul plenului. Responsabil de această situație este și Marcel Ciolacu care este președinte al Camerei Deputaților. Ca referință, cele două articole menționate mai sus ar desființa imediat dreptul la pensii speciale pentru deputați și senatori, lăsând în pace magistrați precum cei de la Curtea Constituțională. Nu de alta, dar cei de la CCR nu vor vota niciodată o astfel de măsură care îi vizează chiar pe ei.

Revenind însă la Orban, premierul a avut o intervenție telefonică la Realitatea Plus unde a discutat demisia lui Ciolacu și penibilul din spate. „Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată. (…) Este praf aruncat în ochii alegătorilor şi, din păcate, nu doar preşedintele PSD şi alţi lideri PSD cochetează cu astfel de poziţii demagogice în plină campanie electorală. Sunt şocat literalmente de lipsa totală de respect a PSD faţă de români, faţă de oameni”, a declarat liderul liberalilor, luni seara.

Deși a fost întotdeauna foarte vocal împotriva PSD, premierul a spus că nu se aștepta la ”o asemenea demagogie mincinoasă”. „În primul rând, domnul Ciolacu şi cu ceilalţi pesedişti care au anunţat că îşi vor da demisia ca să nu beneficieze de pensie specială, cei mai mulţi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are un mandat întreg 2012 – 2016, el fiind la al doilea mandat.

Nu este adevărat că cine îşi dă demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea din patru ani de mandat calculată indemnizaţia pentru acest mandat o zi în minus. (…) PSD a inventat pensiile speciale. Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor a fost modificată şi s-au introdus pensiile speciale în legislatura trecută, singurul partid care a votat împotrivă a fost PNL”, a susţinut Ludovic Orban.

Pentru că un astfel de discurs agresiv ar fi fost inutil dacă nu includea și o soluție, Orban i-a atras atenția lui Ciolacu asupra faptului că există o soluție simplă pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, iar PSD are majoritate parlamentară.

„E o soluţie foarte simplă şi îi solicit domnului Ciolacu, dacă vream să se desfiinţeze pensiile speciale pentru parlamentari – că tot au majoritate parlamentară -, să convoace Birourile permanente reunite săptămâna asta şi împreună să adoptăm unul din proiectele de lege prin care se propune modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată”, a concluzionat Orban la Realitatea Plus.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: