Surpriza momentului la Dacia: la Mioveni se deschide șampania. Ce se întâmplă, de fapt, cu marca românească?
Dacia, dar și grupul Renault per total, n-a avut un an prea ușor. Criza medicală a dus la scăderi masive în vânzări. Cel puțin până acum.
Ultimele date arătau că Dacia are succes în Europa. Prețul foarte mic o ajută să crească acolo unde rivalii scad constant. Acum aflăm că, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), în iulie, Dacia a vândut 2.558 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 77,02% faţă de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 1.445 unităţi.
În topul celor mai bine vândute modele în iulie se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Mercedes-Benz A-Class. Cererea pentru vehicule electrice şi vehicule pe benzină a crescut cu 259,4% şi, respectiv, 0,3% în iulie, în timp ce livrările de vehicule diesel s-au redus cu 25,9%.
Ca bilanț, între ianuarie – iulie 2020, Dacia a vândut pe piaţa britanică 9.991 vehicule, în scădere cu 50,08% faţă de primele şapte luni din 2019, când a înmatriculat 20.013 unităţi.
Dacia merge excelent și în Franța
Înmatriculările de autovehicule Dacia în Franţa au urcat cu 15% în iulie, potrivit datelor Comitetului Constructorilor de Automobile (CCFA), la aproape 11.510 de unităţi, continuând astfel sprintul început în iunie, notează ZF.
După o primă jumătate a anului lovită în plin atât de schimbarea limitei emisiilor de dioxid de carbon şi de pandemia de COVID-19, Dacia revine pe plus.
Mai mult, creşterea de 15% din iulie vine în contextul în care întreaga piaţă franceză a urcat cu doar 4%, iar brandurile din Hexagon (inclusiv Dacia, parte a Renault) cu 5,4%. Pe de altă parte, şi Renault a avut parte de un sprint puternic, după o urcare de 28% în iulie.
Per total, în iunie, ca parcurs în Europa, Dacia are două modele în top 10 cele mai vândute maşini în iunie. Iar cele două sunt deja vedete în Europa. Vorbim de Sandero, care se situează pe locul 4, cu 20.699 unităţi vândute, dar și Duster care ocupă locul 8, cu 17.400 de unităţi.