20 apr. 2020 | 11:25

Surpriză la pompă în a doua zi de Paște: cea mai ieftină benzină și motorină din România

AUTO
Surpriză la pompă în a doua zi de Paște: cea mai ieftină benzină și motorină din România

Dacă voiai să plătești mai puțin de 4,5 lei pe litrul de benzină, ei bine, se poate. Au fost anunțate prețurile valabile pe 20 aprilie și surpriza cea mai mare e, de fapt, la motorină.

Pe 20 aprilie, în a doua zi de Paște, cea mai ieftină benzină din România se găsește în Bacău. Costă 4,37 lei litrul. Cea mai ieftină motorină e însă în Adunații Copăceni, Giurgiu, la un preț de 4,32 lei litru.

Ca să ai un grad de comparație, în București, un litru de benzină costă 4,42 lei, în timp ce unul de motorină ajunge la 4.67 lei. Lucrurile stau ceva mai rău în Iași, de exemplu, unde litrul de benzină costă 4,44 lei și cel de motorină ajunge la 4,63 lei. În ceea ce privește GPL, aici costă 2,68 lei în București și 2,56 lei în Cluj – prețuri raportate la orașele mari.

Sunt așteptate scăderi și mai mari odată cu vestea despre prețul petrolului.

monitorul preturilor benzina bacau motorina pret mic

Prețuri la benzină în Bacău

Cum găsești și tu cea mai ieftină benzină și motorină

Cea mai utilă unealtă oricând este Monitorul Prețurilor, oferit de Consiliul Concurenței. Doar că nu are toate benzinăriile înregistrate. Dar acest instrument online te ajută să vezi la ce prețuri poți alimenta. Când vine vorba de căutare, poți seta locații de comercializare în jurul locației sau pe un anumit traseu. Desigur, poți căuta și pe localități. Poți căuta și pe-o anumită rază, în caz că nu mai ai mult combustibil și vrei să alimentezi la un preț bun. Îl găsești aici.

Totodată, aceeași aplicație afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse alimentare comercializate în peste 1.700 de magazine. Magazinele acestea aparțin Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan și Profi.

În ceea ce privește minimele zilei, poți apela la site-ul peco-online. Poți vedea unde e cel mai ieftin carburant, fie benzină, fie motorină și chiar GPL, dar partea proastă e că s-ar putea să fie prea departe de tine. Însă, dacă știi, îți poți calcul ruta cât să includă și-o benzinărie. Totodată, chiar și la Monitorul Prețurilor, poți vedea prețurile la benzină și motorină pe o anumită rută.