13 feb. 2020 | 17:11

Facebook voia să renunți la Tinder cu această alternativă. De ce n-o mai lansează?

ACTUALITATE
Facebook voia să renunți la Tinder cu această alternativă. De ce n-o mai lansează?

Facebook adună deja aproape trei miliarde de utilizatori grație aplicațiilor pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului. Și voia să vină cu o surpriză pentru o parte dintre ei.

Facebook e un gigant în lumea digitală. Mark Zuckerberg a pornit cu rețeaua de socializare pe care o știi azi, dar, între timp, a mai cumpărat și altele. Așa a ajuns să dețină WhatsApp, Messenger și Instagram. Aceste aplicații au aproximativ 2,9 miliarde de utilizatori unici la nivel mondial.

Din această poziție, Zuckerberg își cam permite orice. Inclusiv să vină cu servicii prin care să concureze alți giganți de pe piață din diverse domenii. Următorul obiectiv al platformei e să concureze Tinder.

Pregătise o funcție integrată de dating, pe care o voia lansată înainte de Valentine’s Day. Dar planurile i-au fost date peste cap.

Începerea bătăliei cu Tinder mai așteaptă

Facebook a lansat deja, de anul trecut, o funcție integrată în platformă, care le permite utilizatorilor să se întâlnească sau să vorbească în vederea unei relații. Dar a lansat-o doar în Statele Unite. Pentru Europa, lansarea era prevăzută chiar în aceste zile, înainte de Valentine’s Day.

Numai că planurile au cam fost date peste cap și lansarea a fost amânată. Totul s-a întâmplat din cauza autorităților din Irlanda. Reprezentanții Comisiei pentru Protecția Datelor din Dublin au descins, pe neașteptate, la birourile Facebook. Iar motivul a fost chiar această funcție de dating.

Autoritățile susțin că au aflat de lansarea acesteia cu doar zece zile înainte și că n-au primit din partea Facebook nicio notificare sau documentație referitoare la plan. Din sediul european al Facebook, aflat în Dublin, ofițerii Comisiei au ridicat mai multe documente.

Reprezentanții Facebook nu s-au împotrivit, ba, din contră, susțin că au fost cooperanți.

„Este foarte important pentru noi să avem totul bine pus la punct înainte de lansarea Facebook Dating, așa că ne vom aloca mai mult timp pentru a fi siguri că serviciul e pregătit pentru piața europeană”, au transmis reprezentanții Facebook.

Ce e Facebook Dating

Facebook Dating e o funcție integrată chiar în rețeaua de socializare care funcționează și (culmea) chiar arată cam ca Tinder. A fost lansată în SUA în septembrie anul trecut și se folosește de datele personale ale utilizatorului de Facebook pentru a-l ajuta să descopere alte persoane dornice să cunoască pe cineva.

Spre deosebire de Messenger, însă, cei care folosesc funcția de Dating nu pot trimite fotografii, videouri sau linkuri în conversații. Nu poate fi folosită de cei sub 18 ani și nu permite cuplarea cu prietenii din listă, decât dacă e cerut în mod expres acest lucru.

Prin intermediul funcției Dating, compania lui Mark Zuckerberg vrea să concureze direct alte aplicații care au deja succes – precum Tinder și Bumble.