Sistemul prin care România verifică peste 2.000 de teste pe zi în lupta cu virusul
România încă are nevoie de spitale, însă acestea nu pot funcționa corespunzător fără dotările și echipamentele necesare acordării îngrijirii medicale.
România s-a confruntat pe parcursul crizei actuale cu o penurie de echipamente de protecție, de testepentru noul coronavirus, dar și de ventilatoare necesare pentru pacienții cu COVID-19 sau de paturi în unitățile medicale.
Una dintre companiile care a ajutat în acest sens este Bosch, care donează pentru spitalele şi personalul medical din linia întâi, aparatură medicală, echipamente de protecție, aparatură electrocasnică, dar și scule electrice şi componente auto. Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti a primit un tester real-time PCR pentru identificarea SARS-C0V-2.
Metoda cunoscută sub numele de PCR este o practică standard aprobată de aproximativ trei decenii. Probele PCR pot proveni din mai multe părți: fie din nas, ca-n studiul derulat în Marea Britanie, despre care-ți vorbeam mai sus, fie din gât.
De asemenea, pentru pacienții internați deja, o probă din tractul respirator inferior poate da cele mai bune rezultate. Sistemul de testare FluoroCycler XT permite efectuarea a 2.300 de teste într-un interval de 24 de ore și procesarea a unui număr de până la 96 de probe în mai puțin de o oră.
În aprilie, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoaraa primit un pat pentru terapie intensivă. Spitalele din prima linie din localitățile Cluj și Blaj urmează să primească și ele alte trei ventilatoare mecanice și dispozitive medicale de protecție de primă necesitate. Bosch a contribuit financiar și la punerea în funcțiune a 50 de ventilatoare mecanice avariate.
Inițiative pentru spitale, comunități defavorizate și educație
Alături de partenerii săi din mediul nonguvernamental, Bosch sprijină comunitățile și contribuie la asigurarea serviciilor de sănătate pentru persoane cu diferite afecțiuni cronice. De asemenea, prin campanii de strângere de fonduri, donaţii și organizarea de târguri de caritate destinate spijinirii mediului ONG din țară, Bosch ajută la materializarea visurilor a sute de copii aflaţi în grija unor organizaţii precum Complexul de Servicii Sociale Giurgiu, Organizația Umanitară Concordia sau SOS Satele Copiilor.
Pe lângă spitale, compania oferă atât sprijin financiar, cât și mentorat, universităților și tinerilor talentați, pasionați de domeniul științelor tehnolgice.
În vederea extinderii și consolidării colaborării cu mediul academic din regiune, Fabrica Bosch din Blaj a proiectat și donat Universității UMFST din Târgu Mureș un laborator care să asigure studenților cadrul adecvat pentru acumularea unui bagaj consistent de cunoștințe în domeniul măsurătorilor și statisticii, inaugurând și un prim laborator amplasat în incinta Externsiei Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca.
Aceasta din urmă a fost dotat cu un sistem de automatizare Computer Numerical Control, dar și alte echipamente tehnice specifice ale căror valoare se ridică la 40.000 de euro.