Singurul telefon pliabil care contează, la a doua generație: de ce e special Galaxy Z Flip 5G

Singurul telefon pliabil care contează, la a doua generație: de ce e special Galaxy Z Flip 5G

În teorie, ar fi trebuit să fie lansat în cadrul conferinței Unpacked de pe 5 august. Samsung a decis însă devansarea lansării pentru noul Galaxy Z Flip 5G.

Când vine vorba de telefoane pliabile, sunt mai multe companii care și-au încercat norocul în acest domeniu. Huawei, Motorola sau Samsung sunt doar câteva nume. Prin intermediul unor terminale precum Galaxy Z Flip, sud-coreenii de la Samsung sunt însă singuri care par să și facă bani mulți din vânzarea lor. În orice alte condiții, ar fi ciudat să avem parte de lansarea unor noi versiuni.

Galaxy Z Flip 5G a făcut subiectul multor zvonuri în ultimele luni. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că o mare parte dintre detaliile dezvăluite de Samsung în ultimele 24 de ore nu sunt neapărat revoluționare.

Practic, noul gadget este construit în jurul celui mai recent și sprinten procesor de mobile de pe piață, Snapdragon 865+ cu conectivitate 5G. În plus, poate fi achiziționat în două culori de cât se poate de actuale, Mystic Bronze și Mystic Grey.

În rest, în mare parte, vorbim de același gadget lansat anul trecut, Galaxy Z Flip. Noul 5G este un mai gros cu un milimetru în dreptul balamalei, dar are aceeași greutate de 183 grame. Este construit în jurul unui ecran pliabil Dynamic AMOLED cu diagonala de 6,7 inci și rezoluția de 2636 x 1080 pixeli. Pe exterior, mai are un al doilea display Super AMOLED de 1,1 inci cu o rezoluție de 300 x 112 pixeli pentru notificări.

Are două camere pe exterior, una de 12 megapixeli cu F/1.8 și o a doua de 12 megapixeli ultra wide cu F/2.2. Camera de la interior, pentru selfie-uri se rezumă la 10 megapixeli cu F/2.4 și autofocus. Prețul de achiziție pentru Samsung Galaxy Z Flip 5G este 1450 de dolari, cu 70 de dolari mai mult decât modelul 4G. Primele unități vor fi livrate începând cu 7 august.

Galaxy Z Flip 5G 2