16 nov. 2020 | 08:00

Și-a născut propria nepoată, iar minunea științifică a făcut înconjurul lumii

ACTUALITATE
Și-a născut propria nepoată, iar minunea științifică a făcut înconjurul lumii

La 51 de ani, o femeie a devenit bunică după ce și-a născut propriul nepot. Deși cazul sună foarte ciudat, de fapt are o poveste înduioșătoare în spate.

Premisa a fost una foarte simplă. Un cuplu de oameni căsătoriți s-au chinuit timp de mai mulți ani să facă un copil, nu au dorit să adopte și au cheltuit sume de bani exorbitante în acest sens. Au existat și câteva sarcini pierdute care au pus presiune sporită pe relația dintre cei doi.

Singura șansă care le-a mai rămas a fost de a apela la o mamă surogat care să ducă sarcina la capăt. O astfel de practică, deși nu este foarte comună în România, în SUA reprezintă un model de business profitabil. O mamă surogat câștigă de la 100.000 de dolari în sus pentru efortul ei de 9 luni.

În final, Brenna Lockwood și soțul ei au apelat la mama fetei, în vârstă de 51 de ani. Julie Loving a fost încântată de perspectiva de a duce o sarcină pentru fiica ei, din poziția de surogat. Doctorii au fost însă reticenți că, la vârsta ei avansată, va putea să nască un copil sănătos, în condiții optime.

Starea foarte bună de sănătate a femeii de 51 de ani a fost însă un factor definitoriu pentru succesul operațiunii. În urmă cu câteva zile, s-a născut Briar Juliette Lockwood, unul dintre nume fiind un omagiu adus mamei și bunicii fetei. Breanna a făcut anunțul printr-o postare pe Instagram.

„Mama mea a fost o luptătoare absolută într-o perioadă dificilă”, a scris Lockwood în postare. „Sacrificiile pe care le-a făcut pentru a aduce pe lume această mică bucăţică de viaţă îmi taie efectiv respiraţia. Faptul că îmi pot ţine fiica în braţe îmi topeşte sufletul. Aş face absolut orice pentru acest copil, iar toate se reflectă la ceea ce de fapt a făcut mama mea pentru mine”.

Ca referință, Breanna s-a luptat ani de zile cu infertilitatea, încercând fel şi fel de metode pentru a rămâne însărcinată. Toate eforturile ei s-au reflectat, din păcate, în două avorturi spontane şi o sarcină ectopică. Procedura de chiuretaj a lăsat-o pe tânără cu ţesut cicatricial problematic în uter, motiv pentru care ea şi soţul ei, Aaron, au luat decizia de a apela la o mamă surogat pentru a le aduce copilul pe lume, conform Today.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele