Segway nu va mai produce cel mai iconic produs: ce se întâmplă cu scuterul electric

Segway nu va mai produce cel mai iconic produs: ce se întâmplă cu scuterul electric
Sursa foto: Johny Vino / Unsplash

Segway a anunțat că va înceta producția celui mai reprezentativ produs al său, scuterul electric Personal Transporter (PT).

În ultimii 20 de ani de la apariția scuterului, primul de acest gen, au apărut tot mai multe mijloace de transport electrice de acest fel. Chiar dacă scuterul a fost luat în râs de mulți atunci când a apărut, a ajuns să fie folosit de destul de mulți oameni. Totuși, în 2020, producția de la fabrica din Bedford, New Hampshire va înceta pe 15 iulie.

„Având în vedere istoria noastră de zeci de ani, recunoaștem că această decizie poate veni ca o dezamăgire pentru comunitatea noastră puternică și loială dintre proprietarii privați, care consideră Segway-ul ca una dintre creațiile mai inovatoare ale începutului secolului 21”, a declarat președintele companiei, Judy Cai. „Suntem recunoscători pentru sprijinul și loialitatea consumatorilor noștri și suntem mândri de impactul pe care produsele noastre l-au avut asupra vieții clienților noștri și de reputația mărcii Segway”, a mai completat aceasta.

La lansarea produsului, șeful companiei a spus că scuterul său va fi pentru mașină ceea ce a fost mașina pentru cal.

Segway va înceta producția scuterului electric

De la început, scuterul a ajuns să fie folosit destul de des la mall-uri, aeroporturi sau la cumpărături, sau de polițiști sau paznici. Totuși, compania a avut dificultăți în găsirea clienților. De fapt, compania a ajuns să fie vândută de două ori investitorilor, o dată în 2009 și o dată în 2013. În 2015, Segway a fost cumpărată de Ninebot, o companie rivală din China pe care o acuzase anterior că i-ar fi copiat desingul scuterului. De atunci, compania a devenit furnizorul predominant de e-scutere pentru industria de scutere.

Segway plănuise inițial să vândă până la 100.000 de unități în primele 13 luni. Totuși, compania a vândut doar aproximativ 140.000 de vehicule în total. Președintele companiei sugerează că ingineria din spatele scuterului este, în mare parte, de vină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The verge