Se dau 500 de lei pentru mii de români. Cine sunt cei care primesc banii și ce trebuie să facă

Se dau 500 de lei pentru mii de români. Cine sunt cei care primesc banii și ce trebuie să facă

O veste excepțională a venit recent. Câteva mii de români primesc bani de la Primăria București. Și regulile sunt destul de clare.

Primăria București a anunțat proiectul „CLAR – pentru COPII”. Ce presupune? Să ajute 4.000 de copii din Capitală cu 500 de lei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari. Valoarea totală a proiectului anunțat de Primărie este de două milioane lei.

Toți părinții interesați de proiect se pot înscrie începând cu 18 mai. Înscrierile se derulează online, pe site-ul proiectului. Pe același site e și lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documentele necesare și alte detalii utile pentru înscriere.

„Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere – rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte.”
Gabriela Firea

Cine are șanse să primească 500 de lei de la Primărie?

Cei care pot beneficia de acest proiect sunt copiii cu vârsta de până la 17 ani. Totodată, trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel puțin șase luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, solicitanții trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021. Are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calității vieții, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate.

Firea a mai spus că proiectul „CLAR – pentru COPII” a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 57/14.02.2020. Cel mai probabil îți aduce aminte de proiectul cu vouchere pentru biciclete, dar măcar acesta poate asigura un ajutor imediat pentru câteva mii de copii din Capitală.