Veste uriașă pentru părinți. Mii de copii vor primi 500 de lei de la Primăria Capitalei. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Vestea uriașă pentru părinți. Mii de copii vor primi 500 de lei de la Primăria Capitalei. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Veste bună pentru mii se părinți din București. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat în urmă cu puțin timp lansarea proiectului „CLAR – pentru COPII”, prin intermediul căruia mii de copii vor fi susținuți în vederea achiziționării unei perechi de ochelari de vedere.

Cui i se adresează proiectul “CLAR – pentru COPII”

Așa cum este și numit, acest proiect este destinat copiilor cu vârsta până în 17 ani, care se confruntă cu probleme de vedere. Scopul proiectului este de a ajuta familiile afectate financiar de pandemia de COVID-19, care din lipsa banilor ar putea neglija sănătatea copiilor.

În urmă cu o oră, Gabriela Firea a anunțat pe pagina sa de Facebook toate informațiile referitoare la acest proiect, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească părinții pentru a beneficia de acest ajutor financiar din partea Primăriei.

”4.000 de copii din București vor beneficia de un sprijin de 500 de lei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari. Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, lansează luni, 18 mai, proiectul „CLAR – pentru COPII”.

Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere – rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte”.

Cum pot obține părinții suma de 500 de lei

Gabriela Firea și-a continuat anunțul, subliniind faptul că sănătatea copiilor este prioritate pentru Primăria Capitalei. În urma postării sale, comentariile de apreciere din partea părinților nu au întârziat să apară.

„Continuăm astfel de forme de spriin pentru sănătatea copiilor și a tuturor bucureștenilor, întrucât este un domeniu prioritar pentru noi.

• Înscrierile încep pe 18 mai și se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului – http://clar.assmb.ro (la Secțiunea „Înscriere în proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.

• Vor beneficia de acest proiect copiii cu vârsta de până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, solicitanții trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

• Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 și are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calității vieții, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate.

• Proiectul „CLAR – pentru COPII” a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totala a acestuia este de două milioane lei”, a scris Gabriela Firea pe o rețea de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI