Schimbare majoră la Wizz Air, peste noapte: foarte multe zboruri anulate, ce se întâmplă cu banii pe bilete

Schimbare majoră la Wizz Air, peste noapte: foarte multe zboruri anulate, ce se întâmplă cu banii pe bilete

Wizz Air este cea mai recentă companie aeriană care atestă nivelul de inconștiență din programarea unor vacanțe cu avionul în această perioadă.

Printr-un comunicat de presă cât se poate de simplu, Wizz Air a lăsat foarte mulți români ”în aer”. A anulat o serie stufoasă de zbouri până la data de 31 iulie inclusiv dinspre România și spre țara noastră. Cea mai mare parte a anunțului, de fapt, este o aliniere la restricțiile impuse românilor de mai multe țări europene.

Wizz Air  a anunțat ieri că, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile române, suspendă toate rutele dintre România și Suedia, Portugalia, Israel și Emiratele Arabe Unite până pe 31 iulie inclusiv. Din cauza restricțiilor introduse de autoritățile austriece, zborurile dintre România și Austria sunt suspendate până la aceeași dată.

Singura parte bună a acestui anunț este că banii pe biletele vândute vor fi returnați. Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil. Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, se anunță într-un comunicat al companiei, pentru a-și achiziționa alte bilete de avion, la un moment dat.

Suma respectivă de bani va poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air. În mod previzibil, pasagerii pot opta și pentru rambursarea banilor într-un cont bancar, dar aceasta din urmă va dura semnificativ mai mult. Pasagerii care și-au făcut rezervările cu ajutorul agențiilor de turism, inclusiv agențiile de turism online, trebuie să contacteze agenția de unde au achizitionat biletele pentru a-și soluționa problema sau a-și primi banii înapoi.

Ca referință, în martie 2018 Wizz Air era cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, opera cu o flotă de aeronave 67 Airbus A320 si 26 Airbus A321 dela 27 baze, pe 525 de rute care asigurau legătura între 135 de destinații ( aeroporturi ) din 44 de țări transportând 29,6 milioane pasageri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI