29 apr. 2020 | 11:54

Schimbarea anunțată de Wizz Air: cum vei călători cu avionul de acum înainte

ACTUALITATE
Schimbarea anunțată de Wizz Air: cum vei călători cu avionul de acum înainte

Călătoriile cu avionul vor fi reluate, chiar dacă nu vor fi ca înainte. Wizz Air s-a adaptat situației și-a anunțat schimbarea pe care o va face.

Wizz Air se pregătește de perioada de după vârful crizei medicale cu o regulă importantă: toți pasagerii vor purta măști în timpul zborului. Totodată, pasagerii vor primi șervețele de igienizare. Și, dacă e posibil, vor fi lăsate locuri libere în avion între pasagerii. Nu în ultimul rând, compania mizează pe online: check-in și achiziții digitale.

Conform Wizz Air, în încercarea de a limita răspândirea posibilelor infecții, pasagerii sunt rugați să adopte noile reguli de distanțare fizică atât în timpul îmbarcării, cât și al debarcării. În ceea ce privește măștile, deși filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează 99,7% dintre virusurile și bacteriile din aerul din cabină, echipajul, precum și pasagerii vor avea obligația să poarte măști pe tot parcursul zborului.

„Pe măsură ce primim din ce în ce mai mulți pasageri pe zborurile noastre și extindem operațiunile noastre, măsurile de protecție pe care le implementăm vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile. Încurajăm clienții să vizioneze noul nostru videoclip pentru mai multe detalii despre noile măsuri de securitate și sănătate. Credem că noul protocol de sănătate îi va ajuta pe pasageri să se simtă mai liniștiți atunci când călătoresc cu noi, în timp ce noi continuăm să răspundem nevoilor clienților noștri, acum cu măsuri de igienă îmbunătățite.”
Váradi József, CEO al Wizz Air, citat de Digi24

Wizz Air vrea să te bazezi mai mult pe online și ca să sporești distanțarea socială

Pasagerii sunt sfătuiți să se bazeze pe serviciile online – fie că e vorba de check-in, fie că e vorba de plata pentru bagaje – tocmai ca să nu mai stea la coadă în aeroport și să limiteze apropierea de alte persoane. Iar acolo unde e posibil să fie folosite punctele automate de predare a bagajelor.

În ciuda optimismului Wizz Air că zborurile vor fi reluate, nu de aceeași părere e șeful Ryan Air. Recent a spus că avioanele companiei nu vor zbura dacă locurile din mijloc trebuie să rămână goale pentru reguli de distanțare socială. Aceste măsuri au fost catalogate drept „idioate” de Michael O’Leary, director general al companiei.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele