28 sept. 2020 | 08:00

Samsung lansează gadgetul la care Apple doar visează: cum îți face viața mai ușoară

ACTUALITATE
Samsung lansează gadgetul la care Apple doar visează: cum îți face viața mai ușoară

În urmă cu aproximativ trei ani, cei de la Apple au dezvăluit un gadget care nu a ajuns niciodată în magazine, iar gigantul din Cupertino a anunțat că renunță la idee. Același concept a fost acum materializat de Samsung.

În toamna lui 2017, oficialii Apple au dezvăluit un produs intitulat AirPower. Dispozitivul ilustrat în imaginea de mai jos ar fi trebuit să ajungă în magazine în prima parte a lui 2018 și, în același timp, să-ți încarce wireless iPhone-ul, căștile AirPods și ceasul Apple Watch.

Conceptul era revoluționar. Până atunci și nici de atunci, nu existase un singur dispozitiv, o singură placă menită să încarce simultan trei gadgeturi diferite, cu nevoi diferite de voltaj. Din păcate, pe 29 martie 2019, la aproximativ un an și jumătate după ce AirPower a făcut valuri în cadrul unei conferințe. Apple, produsul a fost anulat printr-un comunicat de presă. Oficialii gigantului din Cupertino au afirmat atunci că produsul nu este fiabil, iar cei câțiva ani investiți în acest proiect nu s-au reflectat într-o creație care se ridică la standardele de calitate specifice brandului Apple.

apple airpower

A trecut mult timp de atunci, iar în timp ce Apple a închis acest capitol, cei de la Samsung au luat ideea respectivă și au materializat-o, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. Noul dispozitiv dedicat încărcării wireless de trei gadgeturi simultan are un nume cât se poate de sugestiv, Wireless Trio Charger.

Momentan, este disponibil pentru achiziție doar în Coreea de Sud, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până să poți pune mâna pe el și în alte colțuri ale mapamondului.  Numele tehnic al dispozitivului este EP-P6300 și, în funcție de culoare pe care ți-o dorești, vei cumpăra un Samsung Wireless Trio Charger pe negru sau alb. Aparatul costă 72 de euro, are 240 x 86 x 15,5 milimetri și o greutate de 320 de grame. Are un alimentator de 25 de W și include în cutie un cablu de doar un metru. samsung trio charger wireless

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele