Samsung, imună la pandemie: cum i-au explodat încasările în ultimul an

Samsung, imună la pandemie: cum i-au explodat încasările în ultimul an

Samsung este una dintre cele mai bogate companii de tehnologie din lume, iar pandemia nu pare să-i fi periclitat trendul ascendent.

Oficialii Samsung erau de mult timp optimiști în ceea ce privește încasările pe această perioadă. Nu te-ai fi așteptat însă ca previziunile lor să se adeverească în contextul pandemiei de coronavirus. Se pare însă că, la nivel global, unui număr surprinzător de mare de oameni le merge bine.

Numărul celor care și-au cumpărat telefoane noi ale producătorului sud-coreean este semnificativ mai mare decât în 2019. Ca referință, 2019 nu a reprezentat un an foarte bun pentru Samsung, vânzările fiind în scădere față de 2018, la acea vreme.

În ceea ce privește trendul ascendent din ultimul an, pare să se datoreze lansării unor telefoane foarte bune care își justifică prețul. În această categorie intră Galaxy Note 20 sau Z Fold 2. Modelele mainstream au facilitat de asemenea o creștere a vânzărilor.

În trimestrul trei din 2020, profitul operațional al diviziei de mobile din cadrul corporației Samsung a crescut cu 51% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Dincolo de smartphone-uri însă, Samsung face foarte mulți bani din ecrane, multe dintre ele vândute către companii terțe precum Apple. Până și recent lansatul iPhone 12, cel puțin parțial, utilizează panouri OLED create de Samsung. Am spus parțial, pentru că este foarte probabil să mai achiziționeze și de la LG. Cifrele pe marginea acestui subiect nu sunt însă cele mai transparente.

Dacă ai în vedere, producția de telefoane, ecrane sau cipuri de memorie, Samsung se bucură de încasări de 8,2 miliarde de dolari doar în cel de-al treilea trimestru din 2020, în creștere cu 52% față de trimestrul trei din 2019.

Chiar și în aceste condiții îmbucurătoare, prin intermediul Bloomberg, se pare că Samsung a emis un avertisment investitorilor, în ceea ce privește trimestrul patru din 2020. Sud coreenii se așteaptă la o concurență sporită pe partea de mobile și comenzi reduse în ceea ce privește cipurile de memorie. Pentru 2021, Samsung promite mai multe terminale 5G, ecrane OLED pliabile mai fiabile și TV-uri cu o nouă generație a tehnologiei quantum dot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: