Samsung ”fură” cea mai proastă idee de la Apple: ce se întâmplă cu Galaxy S21

Samsung ”fură” cea mai proastă idee de la Apple: ce se întâmplă cu Galaxy S21

Viitorul Samsung Galaxy S21 a făcut deja subiectul multor zvonuri în ultimele săptămâni și luni. Cea mai tristă veste despre viitorul aparat abia acum a ajuns online.

În urmă cu câteva săptămâni, decizia Apple de a nu include un încărcător de priză și o pereche de căști în cutia la iPhone 12 a făcut înconjurul lumii. Deși a fost înfățișată ca o soluție pentru protecția mediului înconjurător, având în vedere că prețul iPhone-ului a rămas același, de fapt, Apple și-a mărit profitul pe cârca clienților. A fost doar o tactică ieftină de a-și aliena clienții și a-și mulțumi acționarii.

Acum, un raport din Coreea de Sud atrage atenția asupra unei posibilități similare când vine vorba de viitorul terminal de top de la Samsung. Din câte se pare, Samsung va împrumuta conceptul Apple de a-și livra viitorului Galaxy S21 fără un încărcător de priză și o pereche de căști în cutie. Informația a mai fost vehiculată în ultimele zile, dar acum a fost confirmată de o publicație locală, ChosunBiz.

Cum a făcut și Apple, în cutia viitorului Galaxy S21 vei găsi doar un cablu USB Type-C, pentru încărcare și transfer de date. Diferența este că gigantul din Cupertino îți oferă un cablu USB Type-C la Lightning, interfața introdusă de Apple odată cu iPhone 5 care mai este încă prezentă pe toate smartphone-urile companiei.

Revenind însă la Samsung, decizia finală nu a fost încă luată de către oficialii companiei. Cel mai probabil, coreenii așteaptă să vadă cât de bine se vinde iPhone 12 comparativ cu vânzările de iPhone 11. Dacă utilizatorii sunt imuni la gradul de mârlănie de care a dat dovadă Apple, practica eliminării încărcătorului și căștilor va deveni standard în industrie, începând cu Galaxy S21.

Ca referință, cum de altfel se întâmplă în întreaga industrie, fiecare smartphone Galaxy S, de la prima generație și până la Galaxy S20, s-a livrat cu încărcător de priză și căști, pe lângă cablul de alimentare. Va fi interesant să vedem dacă această tradiție va fi ștearsă cu vederea la începutul lui 2021, de dragul câtorva lei în plus.

Citește și: