Record ciudat: ar putea fi cel mai mare joc din istorie. De ce se vinde pe 10 DVD-uri

Record ciudat: ar putea fi cel mai mare joc din istorie. De ce se vinde pe 10 DVD-uri

În 2020, majoritatea jocurilor sunt descărcate de pe internet, legal sau nu. Dacă nu ai însă o conexiune rapidă la internet, unii dezvoltatorii optează în continuare la jocuri pe disc. Inevitabil, ajung să depășească recorduri.

Cea mai nouă ediție de Microsoft Flight Simulator se va lansa pe 18 august, peste aproximativ o lună. Din motive greu de înțeles, jocul de o dimensiune astronomică, în Europa, se va lansa în format fizic. Astfel de informații nu merită o știre, dar în momentul în care vorbim de nu mai puțin de 10 DVD-uri, îți ridici câteva întrebări.

Pachetul ilustrat în imaginea de mai sus va fi publicat de compania Aerosoft, publisherul contractat de Microsoft pentru a distribui jocul pe bătrânul continent. Este important de reținut că fiecare disc este dual-layer, asta înseamnă un volum mediu de date pe un DVD de 9GB, pentru un total de aproximativ 90GB de date într-un kit de instalare. Jocul efectiv bănuiesc că va depăși fără probleme 100GB.

Ca pachetul să fie complet, dacă tot faci investiția într-o versiune ”tipărită” a jocului, vei beneficia și de un manual foarte frumos și elaborat pentru o experiență de joc autentică. Numărul masiv de DVD-uri și manualul se vor comercializa într-o cutie arătoasă.

În mod autentic, jocul este unul foarte complex, cu o serie stufoasă de avioane, modele detaliate de aeroporturi și multă mecanică și fizică. Când vorbim însă de 100GB de date descărcați, foarte mulți oameni s-ar putea să aștepte câteva zile să-și descarce jocul, ca să nu mai vorbim de cei care au traficul de date limitat și nici nu pot să facă un download atât de mare.

La fel ca în cazul versiuni digitale, varianta fizică de Microsoft Flight Simulator se va vinde în mai multe iterații. Toate vor veni însă pe 10 DVD-uri. În cazul variantei mai scumpe, pentru prețul de 130 de euro, te bucuri de acces la avioane și aeroporturi în plus.

Conform celor de la Eurogamer, este dificil de estimat dacă acest joc pe 10 DVD-uri reprezintă un record în industrie, dar sunt mari șanse să fie așa. Un lucru este însă sigur, va rămâne în istorie, cum s-a întâmplat în trecut cu Baldur`s Gate 2: Shadows of Amn pe 4 CD-uri (2000) sau Monkey Island 2: Le Chuck`s Revenge (1991) pentru Amiga, pe 11 dischete Floppy de 3,5.

Citește și: