Ratarea momentului pentru uzina Dacia de la Mioveni: Renault dezvăluie ce se întâmplă cu mașina electrică

Ratarea momentului pentru uzina Dacia de la Mioveni: Renault dezvăluie ce se întâmplă cu mașina electrică

Renault a dezvăluit informații treptat despre Dacia Spring, primul model electric vândut sub această marcă. Deocamdată, nu știm prețul pe România, dar știm ceva mai important.

Prețul Dacia Spring a fost dezvăluit pentru Ungaria, la sub 17.800 de euro, dar e posibil ca acesta să nu fie și în România.

Mașina urmează să fie lansată, pentru clienți obișnuiți, în toamna lui 2021. Dacă regulile rămân valabile și la anul, tichetele Rabla Plus (45.000 de lei) și Rabla Clasic (6.500 de lei) se pot cumula, ceea ce înseamnă că, la achi­­ziționarea unei mașini electrice și ca­sarea unei mașini vechi, ajutorul oferit de stat poate atinge 51.500 de lei (peste 10.000 de euro). Astfel, mașina ar costa 8.000 de euro, maximum.

Conform Renault, prețul va fi dezvăluit în primăvară. „Vă putem însă asigura de faptul că va fi cel mai mic preț de pe piață pentru un automobil electric”, a transmis Renault, conform NewMoney.

De ce Dacia electrică nu e produsă la Mioveni?

Uzina de la Mioveni a pierdut, în 2021, câteva modele: Sandero, MCV și, recent, s-a aflat că Dacia Spring nu va fi produsă deloc în Europa, ci în China. Renault susține că decizia are legătură cu cererea.

„China este cea mai mare piață din lume pentru vehicule electrice. În China s-au vândut în 2019 peste 860.000 de vehicule electrice, adică aproape 60% din totalul mașinilor electrice comerciali­zate în întreaga lume. Așadar, statul asiatic dispune deja de un adevărat ecosistem industrial legat de fabricarea de vehicule electrice: furnizori, componente cu un cost competitiv și viteza de a implementa un astfel de proiect.”
Departamentul de Comunicare al Renault Group România

„Pentru mo­ment, nu este luată în calcul fabricarea modelului Spring în altă uzină în afara Chinei”, a transmis compania. Astfel, Dacia va rămâne în producție europeană doar cu motoare termice. Iar Sandero va fi produs în fabrica din Maroc. Rămâne de văzut ce plan are Dacia pentru România și acest model, dar abia în 2021 să aflăm ceva mai concludent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: