20 oct. 2020 | 10:15

A venit informația pe care o așteptai: cât va costa noua Dacia Spring

ACTUALITATE
A venit informația pe care o așteptai: cât va costa noua Dacia Spring

Cei de la Dacia sunt zgârciți cu informațiile legate de prețul primului model electric – Dacia Spring. Au anunțat că prețurile vor fi dezvăluite abia în primăvară, dar iată că se știe deja cam cât va costa noul autoturism.

Dacia n-a dat informații legate de prețul primului său model electric – Spring. Constructorul spunea că va oferi astfel de detalii în primăvară, atunci când va permite i rezervările. În primă fază, vor putea face asta doar companiile de ridesharing, urmând ca persoanele fizice să o poată rezerva și cumpăra abia în toamnă.

Strategia e simplă, susțin reprezentanții Dacia. Prima dată vor ca modelul Spring să fie testat de cât mai multe persoane.

„Vrem să permitem cât mai multor persoane să testeze mașina noastră”, spuneau aceștia.

Cât va costa noua Dacia Spring

Pe de altă parte, însă, vecinii unguri au afișat deja pe site condițiile în care se poate rezerva mașina și prețul, după cum vezi în captura de mai jos (varianta în engleză a site-ului Dacia.hu).

pret dacia spring Ungaria

 

Astfel, prețul noului model va fi de 6.490.000 milioane HUF – adică forinți maghiari. Prețul e valabil pentru primele 100 de exemplare vândute în campania de precomandă, iar clienții cu subvenție de stat pot obține o mașină electrică pentru 3.990.000 forinți ungurești, remarcă profit.ro.

Asta înseamnă, la cursul BNR de azi, undea la 17.765 de euro – așadar aproape 18.000 de euro preț de bază. Cine ia subvenție de la statul ungar, plătește undeva la aproape 11.000 de euro. Clienții din Ungaria care vor să rezerve mașina trebuie să plăteasă aproximativ 273 de euro.

Pornind de la aceste prețuri, îți poți face o idee despre cât va costa mașina în România. Plecând de la prețurile afișate pe site-ul Dacia din Ungaria și ținând cont de faptul că TVA în Ungaria este de 27%, prețul fără TVA va fi undeva în jur de 14.000 de euro. Asta înseamnă că în România prețul final ar putea ajunge la 16.700 euro.

Dacă aplici pentru tichet din Programul Rabla Plus, prețul Dacia Spring ar ajunge la 8.350 de euro, pentru primele 100 de rezervări.  Reprezentanții Dacia au anunțat până acum că modelul electric Spring va avea cel mai mic preț pentru un vehicul electric în Europa, asta însemnând că va fi sub 19.900 euro, cât era prețul modelului Skoda citigo iV.

În condițiile date, există toate șansele ca Dacia Spring să fie cel mai ieftin SUV electric la nivel european. Rămâne de văzut și cum se comportă pe stradă.